Forstander på Saxenhøj: Millionbeløb vil øge sikkerheden

Regeringen har afsat et trecifret millionbeløb til bosteder for at styrke sikkerheden. Forstander på bostedet Saxenhøj hilser forslaget velkommen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regeringen har afsat et trecifret millionbeløb til at styrke sikkerheden på bosteder efter flere eksempler på drab og vold.

Det kommer blandt andet Forsorgshjemmet Saxenhøj i Sakskøbing til gode, der blandt andet har været udsat for et dobbeltdrab på en læge og en socialrådgiver i 2014.

Og Erik Søndergaard, forstander på Saxenhøj i Guldborgsund Kommune, er glad for regeringens beslutning.

- Vi har tidligere påpeget, at der var en type botilbud, som manglede. Allerede i første redegørelse efter dobbeltdrabet påpegede vi, at en idé om et nyt tilbud var nødvenlig, så det er glædeligt, og jeg hilser det meget velkommen, siger formand Erik Søndergaard til TV ØST.

quote Det kan bekymre mig lidt, at pengene betales fra en satspulje, som er tidsbegrænset.

Erik Søndergaard, forstander på Saxenhøj

Skal styrke sikkerheden

Formanden er ikke i tvivl om, hvad beløbet blandt andet skal bruges til.

- En del af det trecifrede millionbeløb skal gå til etablering af botilbud, mens en anden del skal gå til at styrke sikkerheden på allerede eksisterende botilbud og forsorgshjem, siger han.

Dog er der ifølge forstanderen et stykke vej igen, før man kan se resultaterne af det forebyggende arbejde.

- Der er lang vej endnu både med hensyn til kapacitet på bostederne og hvilken lovgivning, der skal være gældende. Personalet på de nye steder skal også have garanti for sikkerhed, siger Erik Søndergaard.

Også finansieringsperioden bekymrer Erik Søndergaard.

- Det kan bekymre mig lidt, at pengene betales fra en satspulje, som er tidsbegrænset og altså kun et midlertidigt foretagende. Herefter er spørgsmålet, hvordan finansieringen så skal foregå, slutter han.