Forsøg med stopprøver i 0. klasse: Se om din skole er med

To regionale skoler deltager i forsøg med stopprøver efter 0. klasse. Stopprøverne bliver obligatoriske efter

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

24 skoler i udsatte boligområder har taget imod et tilbud fra Undervisningsministeriet om at deltage i en forsøgsordning med sprogprøver for børn i 0. klasse. Det skriver DR.

I vores område deltager Lindeskovskolen i Nykøbing Falster og Broskolen i Korsør. Slagelse Privatskole blev tilbudt at være med i forsøget, men har takket nej.

Sprogprøverne bliver fra skoleåret 2019/2020 obligatoriske for alle skoler, hvor mere end 30 procent af eleverne bor i udsatte boligområder.

Det er en del af den politiske aftale om parallelsamfund, som regeringen tidligere på året indgik med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti. Sprogprøverne skal ledsages af intensiv undervisning i dansk, og børn, der ikke klarer prøven, vil få ekstra undervisning i sommerferien og en ny prøve lige før 1. klasse. Men børn, der ikke klarer prøven, kan ikke rykke op, skriver DR.

Vil præge forsøget

Leder på Lindeskovskolen, Hans Christiansen, har meldt sin skole til forsøget i håb om at kunne præge ordningen. Han mener nemlig ikke, stopprøverne er den rigtige løsning.

- Ud fra faglige og sociale relationelle hensyn ved vi, at det handler om at have relationer og nogle faste strukturer i hverdagen, så vi kan skabe læring. Hvis barnet går om, så skal det pludselig ned i en ny relation og struktur med helt nye børn, og det giver nogle udfordringer. Det er ganske enkelt ikke hensigtsmæssigt, sagde han til skoleliv.dk for en måned siden.