¨

Forsinkede IC3-tog til Sydbanen til april

Foto: TV ØST

Bedre tog mellem København og Nykøbing Falster lige på trapperne.

Fra april er der forbedringer at vente for passagerne på Sydbanen, mellem København og Nykøbing Falster.

Der vil syv af de længe ventede IC3-tog nemlig blive sat ind på strækningen. Det fortæller transportminister Hans Christian Schmidt (V) til Sjællandske.

- De første syv IC3-tog kommer ind i april på Sydbanen. Vi følger en plan, og de kommer, som vi har sagt, forklarer ministeren.

De syv togsæt er længe ventet på strækningerne Sydbanen og Nordvestbanen, der går mod Kalundborg. Allerede tilbage i 1999 blev pendlerne nemlig lovet, at de måtte overtage IC3-togene, når deres afløsere, IC4, var kommet til landet.

Dengang vidste ingen, at IC4-togene ville gå hen og blive så massivt forsinkede, skriver avisen

Efter flere år, hvor pendlerne måtte trækkes med forældede røde og blå togsæt, blev det besluttet at leje dobbeltdækker-vogne, der skulle dække hullerne, til de skandaleramte italienske IC4-tog ville komme i drift.

Udmeldingen fra Hans Christian Schmidt kommer, efter der for et par uger siden blev skabt tvivl om, hvorvidt transportministeren i et eventuelt kommende nyt udbud på hovedstrækningerne, ville stille IC3-togene til rådighed for en ny privat konkurrent på hovedstrækningen mellem København og Århus, skriver avisen.

Det fik pendlere til at reagere stærkt. Men Hans Christian Schmidt afviser overfor Sjællandske, at han har lovet IC3-togsættene til anden side.

- Nogle forsøger at tegne en historie om, at vi skulle være i gang med at sætte andre tog ind. Det er ikke i overensstemmelse med sandheden, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App