Fornem hæder til lollandsk øl – igen

Krenkerup Byggeri på Lolland har vundet to guldmedaljer ved stor europæisk øl-konkurrence.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Krenkerup Byggeri i Sakskøbing er smilene lidt ekstra brede i disse dage. De har netop vundet to første pladser i den store øl-konkurrence ’European Beer Star’.

- Vi har ikke bare vundet guld, vi har faktisk vundet to guldmedaljer. Det bliver ikke større, fortæller Louise Berling Brun, kommunikationschef hos Krenkerup Bryggeri.

Louise Berling Brun, kommunikationschef Krenkerup Bryggeri.
Louise Berling Brun, kommunikationschef Krenkerup Bryggeri. Foto: Bue Bukh - TV2 ØST

Flere priser til samlingen

Det er ikke første gang, at bryggeriet på Lolland vinder priser i konkurrencen ’European Beer Star’. I 2011 vandt de med øllen ’Rauch’, i 2012 med øllen ’ Krenkerup Doppel Bock og i 2018 med ’Krenkerup Stout’. I år tog ’Rauch’ igen førstepladsen i kategorien røget øl, men denne gang vandt også en forholdsvis ny øl også en pris.

- Vores brown ale har også vundet en guldmedalje i sin kategori ‘English-Style Brown Ale’. Det er faktisk en forholdsvis ny øl. Den har vi kun brygget i to år, siger Louise Berling Brun.

Til konkurrencen er der en jury på 66 personer, som skal bedømme øllene. Normalt foregår det i Nürnberg i Tyskland, men i år blev det afholdt online.

Her skulle de 66 jurymedlemmer bedømme 2036 øl i forskellige kategorier og bedømme efter farve, aroma, krop og smag. Her scorede det lollandske bryggeri altså højst hele to gange.

Krenkerup var det eneste danske byggeri, der i år, tog medaljer ved konkurrencen.

Krenkerup Brown Ale var en af de ti øl, der har vundet guld.
Krenkerup Brown Ale var en af de ti øl, der har vundet guld. Foto: Bue Bukh - TV2 ØST