¨

Fornem hæder til lollandsk øl – igen

På Krenkerup Bryggeri bliver der brygget vinder-øl. Foto: Bue Bukh - TV2 ØST

Krenkerup Byggeri på Lolland har vundet to guldmedaljer ved stor europæisk øl-konkurrence.

På Krenkerup Byggeri i Sakskøbing er smilene lidt ekstra brede i disse dage. De har netop vundet to første pladser i den store øl-konkurrence ’European Beer Star’.

- Vi har ikke bare vundet guld, vi har faktisk vundet to guldmedaljer. Det bliver ikke større, fortæller Louise Berling Brun, kommunikationschef hos Krenkerup Bryggeri.

Louise Berling Brun, kommunikationschef Krenkerup Bryggeri. Foto: Bue Bukh - TV2 ØST

Flere priser til samlingen

Det er ikke første gang, at bryggeriet på Lolland vinder priser i konkurrencen ’European Beer Star’. I 2011 vandt de med øllen ’Rauch’, i 2012 med øllen ’ Krenkerup Doppel Bock og i 2018 med ’Krenkerup Stout’. I år tog ’Rauch’ igen førstepladsen i kategorien røget øl, men denne gang vandt også en forholdsvis ny øl også en pris.

- Vores brown ale har også vundet en guldmedalje i sin kategori ‘English-Style Brown Ale’. Det er faktisk en forholdsvis ny øl. Den har vi kun brygget i to år, siger Louise Berling Brun.

Til konkurrencen er der en jury på 66 personer, som skal bedømme øllene. Normalt foregår det i Nürnberg i Tyskland, men i år blev det afholdt online.

Her skulle de 66 jurymedlemmer bedømme 2036 øl i forskellige kategorier og bedømme efter farve, aroma, krop og smag. Her scorede det lollandske bryggeri altså højst hele to gange.

Krenkerup var det eneste danske byggeri, der i år, tog medaljer ved konkurrencen.

Krenkerup Brown Ale var en af de ti øl, der har vundet guld. Foto: Bue Bukh - TV2 ØST

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App