Formodet brandstifter behandles på Rigshospitalet

Politiet mistænker 4 personer for at stå bag en påsat brand i Grænge på Lolland. 2 har brandsår, og den ene mand er overført til Rigshospitalet til behandling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

4 personer skal torsdag morgen afhøres af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, efter de efter alt at dømme natten til torsdag satte ild på et ubeboet hus i Grænge på det østlige Lolland.

Der er tale om en 50-årig og en 22 årig kvinde - begge fra Rødovre - og en 46-årig mand fra Vig og en 59-årig mand fra Frederiksberg.

Ifølge politiet er det de 2 mænd, der er blevet forbrændt.

- Der er meget efterforskning, vi skal have styr på nu. Vi er så godt som sikre på, at de har påsat branden - men vi skal have talt med dem, før vi rigtigt kan komme videre, siger efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen til TV2 ØST.

Kvinde havde benzindunke i bilen

Branden blev anmeldt klokken 1.40 til vagtcentralen, efter en nabo havde opdaget flammerne. Kort efter anholdte politiet de 4 personer, hvis optræden på stedet var stærkt mistænkelig.

En politihund fulgte et spor fra det ubeboede hus til Grænge Station. Netop som politiet var på stedet, blev en kvinde sat af ved stationen og gik over til en parkeret bil, hvor der lå flere benzin-dunke. Kort efter blev yderligere 3 personer anholdt. De 2 er de brandskadede mænd.

- Vi ved endnu ikke, om de skal fremstilles i grundlovsforhør. Det er noget, som vi afgør senere på dagen, siger Søren Ravn-Nielsen.

Kender ikke motiv

Han oplyser, at der torsdag formiddag gennemføres en brandteknisk undersøgelse på stedet, der skal fastslå, om den er antændt med benzin.

Politiet ved endnu ikke, hvorfor de 4 personer har bevæget sig tværs over Sjælland og helt til Lolland for at anstifte en brand.