¨

Forestilling om et truet Udkantsdanmark

28:01

Gajd er til premiere på teaterstykket "Reservatet", der handler om Falster i år 2041. I aftenens udsendelse kan du høre mere om fremtidsforestillingen, ligesom du kan få en masse tips til spændende oplevelser i regionen.

I går viste Teatret Masken deres forestilling Reservatet for første gang nogensinde.

67 personer har de sidste måneder knoklet for at blive klar med det helt nye stykke "Reservatet" fra Teatret Masken - og over halvdelen af dem er frivillige lokale kræfter. I går kulminerede det hele med urpremiere på stykket.

Stykket blev dog ikke vist i Maskens normale lokaler, men derimod på Møllenbanken på Falster i et telt med plads til 200 mennesker.

 

Forestillingens plot

Stykket tager udgangspunktet i år 2041, hvor Udkantsdanmarks fremtid er truet. 

I 2038 hærgede stormen Irma og lægger store dele af Lolland-Falster under vand, hvilket har fatale konsekvenser. Derudover har den nuværende centralisering i Danmark bevirket, at store dele af yderområderne er blevet affolkede.

Men så kommer en embedsmand fra udkantsstyrelsen i regeringen med rigtig mange penge fra EU, han vil redde Lolland-Falster ved at skabe Kulturresortet Falstonia. Et sted hvor turister fra hele verden og Nordsjælland kan komme og opleve hvordan det oprindelige danske folk lever i provinsen. Og herfra udvikler forestillingen sig dramatisk...

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App