Forældre vil køre lukningstruet børnehave videre

Vuggestuen og børnehaven Sundloppen ved Nykøbing Falster ser ud til at blive sparet væk. Men forældrene vil føre den videre som privat institution.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag eftermiddag var der masser af liv i sandkassen i institutionen Sundloppen. Og det skal der blive ved med at være, mener en gruppe forældre.

- Jeg forstår godt, at kommunen skal spare penge, og der skal lukkes institutioner. Men det er den forkerte, de har valgt at lukke, siger Brian Jønck, der har et barn i Sundloppens vuggestue.

Sammen med andre forældre har han derfor taget initiativ til en privatieringsplan, så institutionen kan føres videre, selvom politikerne formentlig beslutter at lukke den på et byrådsmøde den 12. juni.

- Vi vil gerne bevare stedet her, de gode rammer og beholde vores gode pædagoger, erklærer Anja Palle, som også er forælder til et vuggestuebarn.

Mens de har kæmpet for at få kommunen til at bevare Sundloppen, har forældrene også arbejdet hårdt på planen for privatisering. Derfor er de også helt klar til at gå i gang. De mangler blot at få en endelig aftale på plads om at blive i lokalerrne i Sundby.

Ifølge inititativtagerne vil det ikke blive dyrere at have børn i den private institution. Dog er der planer om en forældrebetalt madordning.

Guldborgsund Kommune skal spare penge og har planer om at at lukke i alt 5 institutioner. Formanden for børneudvalget Janne Hansen (V) har ikke noget imod planerne om at privatisere Sundlopppen, men understreger:

- Det er lidt farligt med sådan nogle protestinstitutioner, for det er lidt vanskeligt for os økonomisk efterfølgende. Vi skal stadig trimme de tomme pladser, og så vil det bare gå ud over nogle andre institutioner, siger hun.

Spareplanerne i Guldborgsund har også fået forældre i Gedser til at reagere. De planlægger en demonstration på mandag for at bevare institutionen Strandloppen i byen.

I Gedser planlægger en gruppe forældre f.eks. en demonstration på mandag.