Forældre og lærere råber vagt i gevær

Stor bekymring på Lindeskovskolen i Nykøbing Falster. Der er mange flere udenlandske børn, som ikke taler dansk, end budgettet kan klare.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flere forældre og lærere på Lindeskovskolen i Nykøbing Falster udtrykker stor bekymring for den nuværende situation på stedet.

Lindeskovskolen er modtageskole for flygtningebørn, der kommer til Guldborgsund og ikke taler dansk.

Men i sidste uge begyndte 25 flygtningebørn på en gang, og lige nu er der udenlandske elever til mindst fem modtageklasser

Men i budgettet er der kun råd til tre modtageklasser. Derfor bliver de udenlandske børn lige nu sat direkte ind i de almindelige klasser på de yngste årgange uden et modtageforløb.

Det er både lærere og forældre frustrerede over.

- Vi får pludselig 7-8 elever, der ikke taler dansk og er traumatiserede, ind på en årgang. Det er en uoverskuelig opgave, og vi er meget bekymrede for vores arbejdsmiljø, siger lærernes arbejdsmiljørepræsentant Karina Pedersen.

Flere forældre overvejer at tage deres børn ud af skolen, og en har allerede gjort det.

- Lærerne kæmper en kamp for at nå alle sammen. Men min datter føler, at hun bare sidder ovre i hjørnet uden at få hjælp. Hun lærer ikke noget, fortæller Janni Murel om datteren Emma, der nu fortsætter 2. klasse på en anden skole.

Skolen har søgt om flere penge, men kommunen har indtil videre sagt nej. 

Skole og forældre er dog i god dialog med politikerne,  og nu lover den ansvarlige udvalgsformand, at de vil tage affære.

- Jeg ved ikke, om vi kan lave en løsning, hvor de ikke føler, der er forringelser. Men vi skal i hvert fald komme dem i møde. For Lindeskovskolen modtager elever fra hele kommunen, og det skal blive Lindeskovskolens problem, at de varetager den opgave, fastslår Janne Hansen, formand for Børn, Familie og Uddannelsesudvalg i Guldborgsund Kommune.

Udvalget mødes den 16. februar for at diskutere sagen.

 

 


Nyhedsoverblik