Forældre får nej til at leje lokaler af kommunen

Guldborgsund Kommune har sagt nej til, at forældre kan leje institutionen Sundloppens lokaler, når den skal lukke. De vil ellers drive den videre privat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forældrene til børn i vuggestue og børnehave Sundloppen, Sundby, har ikke fået et drømmesvar fra Guldborgsund Kommune.

Se video: Forældre vil køre lukningstruet børnehave videre

Institutionen skal lukke 31. marts 2015. Derfor har en gruppe forældre arbejdet i et halvt år for at kunne leje Sundloppen og drive stedet videre privat. Men nu har kommunen sagt nej til, at de kan leje lokalerne.

Én af forældrene bag initiativet er Brian Jønck. Han er skuffet over kommunens beslutning.

- Det er jo ikke sådan, at vi ikke har været i dialog med kommunen. Vi har også snakket med forældre og snakket med medierne, siger han.

Børn er allerede på venteliste

Ifølge forældrene er økonomien til at privatisere helt på plads, og der står allerede 42 børn på liste til at gå i en privat udgave af Sundloppen.

Men formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Guldborgsund Kommune, Flemming Jantzen, siger til TV ØST, at byrådet har lukket Sundloppen, fordi der er institutioner med ledige pladser i nærheden. Derfor vil det være at underminere byrådets beslutning, hvis udvalget siger ja til at udleje lokaler, hvor der stadig skal drives institution.

- Vi havde da bare en idé om, at kommunen ville være mere imødekommende, fordi de lokaler er som skabt til en børnehave, siger Brian Jønck til den beslutning.

[video:videonode:234293]