Forældre demonstrerer

I Guldborgsund Kommune skal de spare 10 mio. på daginstitutionerne, og det fik i dag en gruppe forældre til at troppe op på rådhuset - med et tilbud til borgmesteren om at passe poderne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Besparelserne betyder blandt andet, at der bliver ændret på normeringern så hver pædagog skal passe flere børn.

20-30 forældre var derfor i dag mødt op på rådhuset med deres børn for at få borgmester John Brædder i tale. De ønsker, at kommunen ser på tallene igen, og i større grad inddrager pædagoger og forældre i beslutningen om, præcis hvor der skal spares.

- selvfølgelig er der barberet helt ind til benet allerede nu. Men hvis vi nu gik sammen om at finde pengene i en lidt mere langstrækt strategi, og måske over en længere årrække end at spare alle 37 millioner kun på det første år, så ville man måske kunne komme længere, siger Louise Irgnes Skov, der er forælder.

Kommunen skal spare 135 millioner næste år - og det kommer altså også til at kunne mærkes på børneområdet. Men forældrene er bekymrede for det antal børn, der kommer til at være om hver pædagog, så de opfordrede borgmesteren til selv at prøve mængden af poder, der skal passes på egen krop.

- så vi vil aflevere mellem 11 og 22 børn hos ham, og så kan det godt være, han griner lidt af det, men det er jo faktisk det, hver enkelt pædagog kommer til at stå med på de nye besparelser, siger Louise Irgens Skov.