¨

Folketinget hastebehandler skraldemænds sag

Foto: TV ØST

Opsigelsen af 24 renovationsarbejdere på Falster bliver onsdag hastebehandlet i Folketingets beskæftigelsesudvalg.

Sagen om opsigelsen af samtlige renovationsarbejdere på Falster sættes nu med dags varsel på dagsordenen til mødet i Folketingets beskæftigelsesudvalg onsdag eftermiddag.

Det skriver 3F i en pressemeddelelse. 

15 minutter til at overbevise
Sagen kommer på dagsordenen, fordi 24 renovationsmedarbejdere står til at miste deres job, fordi deres arbejde skal i udbud. De EU regler, der normalt beskytter de ansatte i samme situation mod opsigelse har gennem årene fået mindre værdi, og den sidste beskyttelse for ansatte i entrepriseselskaber faldt bort med en dom fra Arbejdsretten i februar 2013.

På mødet klokken 14 får 3F Guldborgsund foretræde for det 29 medlemmer store udvalg. Der er sat 15 minutter af til mødet, og 3F’s repræsentanter skal indenfor den tid forsøge at overbevise et flertal i udvalget om, at en gruppe lønmodtagere i Danmark ikke har samme retsbeskyttelse mod opsigelse, som øvrige lønmodtagere har.

FAKTA:

  • Den fælleskommunale virksomhed REFA, der blandt andet har ansvaret for dagrenovationen i Guldborgsund og Lolland Kommune har inviteret 5 vognmænd til at afgive tilbud på dagrenovationen i Guldborgsund.
  • 24 dagrenovationsarbejdere udfører i dag dette arbejde, nogle har haft arbejdet i mere en 30 år.
  • Alle 24 renovationsarbejdere opsiges i denne måned til udgangen af september måned.
  • Ingen af de 5 vognmænd, der har afgivet tilbud, vil sikre de 24 fortsat ansættelse efter 1. oktober.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App