¨

Folkeskoleelever prøves i idræt

Foto: TV ØST

I disse dage skal tusindvis af folkeskoleelever til afgangsprøve. Det er noget, som mange forbinder med diktat, regneark og skrivekramper. Men det behøvede eleverne på Stubbekøbing Skole i dag ikke at frygte. De var nemlig til afgangsprøve i idræt.

- Jeg håber på et syvtal. Det ville være dejligt. Det er en helt fin middelkarakter, siger Katja Tærsker.

I dag skal hun til eksamen. En af den slags, der for alvor giver sved på panden. I dag skal hun, sammen med resten af 9. klasse på Stubbekøbing Skole, til afgangsprøve i idræt.

Det er Det Nationale Videncenter for Kost, Motion og Sundhed (KOSMOS), som har taget initiativ til at starte forsøget med afgangsprøverne. Syv skoler på landsplan har takket ja til at afprøve forsøget, hvor eleverne, enten enkeltvis eller i grupper, skal finde på både opvarmning og idrætsdisciplin.

- Vi vil gerne give eleverne en vifte af kropslige udtryk og færdigheder. Der er ingen tvivl om, at vi har sat det her i gang, fordi vi synes det ville være interessant at få en indført en afgangsprøve i idræt på sigt, Siger Katrine Bertelsen, der er lektor hos KOSMOS.

Hun mener, at idræt automatisk bliver nedprioriteret af eleverne i de større klasser, fordi det ikke er et eksamensfag. Indfører man en afgangsprøve i idræt, vil eleverne automatisk fokusere mere på det.

For Stubbekøbing Skole var det en chance for at prøve kræfter med en helt ny form for eksamen.

- Jeg har drømt om det længe, fordi jeg mener, at idræt er vigtig. Det er vigtigt at fortælle til de unge mennesker, at de dur til andet end at sidde med en bog, siger Nicoline Kjerulff, der er idrætslærer på Stubbekøbing Skole.

Afgangprøven er delt op i en fysisk og teoretisk del. Men selvom det er en prøve i idræt, så er det mest af alt andre ting, der bliver lagt vægt på i den endelige bedømmelse.

- Man bliver nødt til at være god til at samarbejde, og det er det, vi lærer i idræt. Man kommer jo formentlig heller ikke til at arbejde helt alene, når man kommer ud på arbejdsmarkedet, siger Katja Tærsker.

Noget tyder på, at hun Katja Tærsker havde helt styr på samarbejde. Det blev nemlig til et 10-tal. Det er dog ikke en karakter, som kommer til at stå på det endelige eksamensbevis. Idrætsprøven er stadig kun på forsøgsstadiet.

02:20 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App