¨

Folk i kajakker, både og til hest leder efter forsvundet kajakroer

De frivillige sejler ud fra Vigsnæs til en nærliggende ø, hvor de danner en kæde for at lede efter Per. Foto: Ida Kristensen - TV2 ØST

En stor gruppe frivillige leder efter en kajakroer fra Lolland, som har været forsvundet en uge.

En 70-årig mandlig kajakroer satte sig for præcis en uge siden ned i sin kajak og roede ud på Smålandsfarvandet fra Vigsnæs på det nordlige Lolland.

Men da han ikke vendte hjem som aftalt ved 18-tiden, blev en større eftersøgning sat i værk.

Både en redningshelikopter fra Forsvaret og redningsbåde undersøgte farvandet og områdets kyster, men eftersøgningen blev indstillet lørdag aften uden at have fundet den 70-årig kajakroer, Per Gundorph Hansen.

Det er meget svært at få så stor en eftersøgning op at stå på så kort tid, men det har været meget nemmere denne her gang, fordi folk bare har hjulpet

Janne Bisgaard, indsatsleder ved Missing People

Ifølge Lolland-Falsters Folketidende blev der sammen dag fundet en tom kajak på den østlige side af Askø, der ligger ud for Lollands nordkyst.

Vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyste sent dengang, at hverken politiet eller Forsvaret ville genoptage eftersøgningen søndag morgen.

- Vi kan ikke gøre mere nu end at vente og håbe på, at han dukker op, sagde vagtchef Henrik Karlsen.

Stor opbakning fra lokalområdet

Men hos organisationen Missing People, der samler frivillige for at lede efter forsvundne personer, håber man stadig at finde kajakroeren i live.

Derfor har de lørdag samlet en stor gruppe frivillige, som leder efter den 70-årig kajakroer, og opbakningen har været massiv.

- Det er helt fantastisk, at så mange med lokalkendskab har budt ind med deres hjælp og informationer området. Folk er bare klar til at hjælpe, siger Janne Bisgaard, indsatsleder ved Missing People.

Dagen for de mange frivillige begyndte klokken 10.00, hvor de mødtes på både Guldborg Lystbådehavn og Blans Havn for at blive briefet og inddelt i hold.

Artiklen fortsætter under billedet.

Frivillige eftersøgere ved havnen i Guldborg. Foto: Ida Kristensen - TV2 ØST

- Det er meget svært at få så stor en eftersøgning op at stå på så kort tid, men det har været meget nemmere denne her gang, fordi folk bare har hjulpet, fortæller indsatslederen.

Ved dagens eftersøgning deltager indsatsfolk fra Missing People, en professionel dronefører, 14 kajakroer og otte motorbåde. Fredag ledte flere ryttere til hest fra foreningen Ferierytter efter den forsvundne kajakroer langs de lollandske kyster.

- Men der kan sagtens komme flere og hjælpe med eftersøgningen, siger Janne Bisgaard.

Artiklen fortsætter under billedet.

De frivillige sejler ud fra Vigsnæs til en nærliggende ø, hvor de danner en kæde for at lede efter Per. Foto: Ida Kristensen - TV2 ØST

Ud over frivillige har Brugsen i Guldborg desuden doneret vand og frugt til de mange frivillige, ligesom spisestedet Lagunen huser de frivillige.

Datter vil have sin far hjem

Tidligt søndag den 28. juli delte datteren til den 70-årig mandlig kajakroer et opslag på Facebook, hvor hun opfordrede folk til at kigge efter hendes far.

Vi vil gerne have ham hjem så hurtig som muligt, så vi kan tage værdig afsked med ham

Karina Gundorph, datter til den forsvudne kajakroer

- Vores kære far, Per Gundorph Hansen, forsvandt i går 27.7 under en kajaksejlads med start fra Vigsnæs. Eftersøgningen er nu indstillet og det formodes, efter fundet af hans forliste kajak ved Askø, at han er omkommet.

- Vi beder alle til vands og til lands om at holde øje med ham. Vi vil gerne have ham hjem så hurtig som muligt, så vi kan tage værdig afsked med ham, skrev datteren Karina Gundorph blandt andet i opslaget.

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget.

Datteren fremhæver især kysterne ved Bandholm, Vigsnæs, Guldborg, Sakskøbing fjord og Nykøbing Falster som områder, hvor folk bør holde øje.

- Tiden arbejder imod os, og det har været rigtig varmt. Så håbet svinder ind, siger Janne Bisgaard fra Missing People.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App