FOA efter nye trusler på Saxenhøj: Brug for flere hænder

Forsorgshjemmet Saxenhøj har fået et strakspåbud fra Arbejdstilsynet, efter en ansat blev udsat for kvælertag og tre andre blev truet med kniv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De ansatte på forsorgshjemmet Saxenhøj i Sakskøbing på Lolland er i risiko for "alvorlig legemsbeskadigelse", når de går på arbejde.

Sådan konkluderer Arbejdstilsynet i en tilsynsrapport fra 5. december. Det skriver Fagbladet FOA.

Tilsynet har givet forsorgshjemmet et strakspåbud, som bl.a. er udløst af, at en ansat har været udsat for kvælertag, mens tre andre er blevet truet med en kniv.

Formanden for FOA Guldborgsund, Bodil Marker, kalder det urimeligt, at man som ansat skal gå på arbejde med den risiko.

- Det er jo episoder som dem her, som gør, at nogle ender med slet ikke at kunne arbejde, siger hun og fortsætter:

- Men jeg må også sige, at den her slags episoder nok ikke kan undgåes fuldstændig, når man arbejder med et klientel, som det, der kommer på Saxenhøj.

Ifølge FOA-formanden kommer der i dag mange ind på forsorgshjemmet, som man ikke så tidligere.

- Saxenhøj er jo et åbent tilbud, folk kommer ind fra gaden, og mange af dem er faldet mellem to stole i behandlingssystemet, fordi de både har et misbrug og er psykisk syge. Nogle hører til i det psykiatriske system, siger Bodil Marker.

For få hænder

Hun understreger, at dem, der arbejder på Saxenhøj er meget glade for deres arbejde, men at der er et problem med for få hænder.

- Flere ansatte ville kunne afhjælpe, at de her ting sker.  Vi kan nok aldrig helt undgå episoder mod personalet, men hvis der var flere ansatte, kunne det måske være stoppet, inden det kom så vidt, mener den lokale FOA-formand.

Hos Saxenhøj vil forstander, Erik Søndergaard ikke udtale sig om strakspåbuddet fra Arbejdstilsynet:

- Sagen er ikke afsluttet i Arbejdstilsynet endnu. Vi har sat nogle ting i værk efter de her episoder, men Arbejdstilsynet har ikke godkendt dem endnu. Jeg vil først udtale mig om sagen, når sagen er behandlet færdig hos dem, siger han.

Strakspåbud