¨

Flugtfange anholdt: Gemte sig i bagagerum på bil

Den undvegne fange er flygtet fra Nykøbing Falster Sygehus. Foto: Politiet/TV ØST

Fangen, der onsdag flygtede fra Nykøbing F. Sygehus er anholdt.

Fangen, der onsdag flygtede fra Nykøbing F. Sygehus er anholdt. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Onsdag formiddag blev en 32-årig mand, der afsoner en fængselsstraf for indsmugling af store mængder hash, befriet af flere gerningsmænd ved sygehuset i Nykøbing Falster. Det medførte en omfattende jagt på den undvegne fange, og Farøbroerne var blandt andet spærret af i flere timer. 

Under eftersøgningen anholdt politiet onsdag formiddag en mand på Bogø, som mistænkes for at have været med til befrielsesaktionen. Der er tale om en 26-årig mand, som er sigtet for at have medvirket til fangeflugten.

Politiets efterforskning førte onsdag frem til en bil, som med hjælp fra Københavns Politi blev standset, og føreren – en 23-årig mand – blev anholdt klokken 21.58 og ligeledes sigtet for at have medvirket til fangeflugten.

Tre anholdte - leder efter flere

Da køretøjet blev ransaget, fandt politiet den eftersøgte flygtede fange, som var skjult i bilens bagagerum. Han blev også anholdt. Anholdelsen skete uden nogen form for dramatik, oplyser politiet.

- Når man efterforsker sådan en sag, er det vigtigt at reagere hurtigt og følge op på de informationer, man får. Det gjorde vi løbende, og så slog vi til, fordi vi fandt det interessant på det pågældende tidspinkt, siger politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Kim Kliver, til TV ØST.

Det var både politiets egen efterforskning og masser af henvendelser fra borgere, der førte til anholdelserne.

- Det er vi meget glade for, siger politiinspektøren og tilføjer:  

- Jeg noterer mig med tilfredshed, at manden og dem, der har befriet ham, - når de har været så voldsomme, at de så er indsat i fængsel igen.

Det var under et besøg på Nykøbing Falster Sygehus, at det lykkedes bevæbnede mænd at befri den 32-årige fange på parkeringspladsen foran sygehuset. Men efterrationaliseringen på den opgave ligger hos Kriminalforsorgen.

De tre anholdte fremstilles i grundlovsforhør torsdag formiddag kl. 10.15 i retten i Nykøbing, men efterforskningen er ikke slut.

- Vi har stadig kastet efterforksningsmæssige net ud for at se, om der er flere - vi har sendt signalementer ud - så dem må man gerne tænke på, siger Kim Kliver. 

Politiet hører gerne fra dig, hvis du har set:

A: mørk i huden, ca. 180 cm høj, gråt tørklæde for næse og mund
B: Etnisk dansk af udseende, lys i huden, ca. 180 cm høj, blåt tørklæde for munden
Politiet efterlyser samtidig en bil, som kan være en Mercedes, med registreringsnummer BL48124

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App