Flugtbilist stak af fra politiet med 180 kilometer i timen

Det udviklede sig til en længere biljagt, da politiet forsøgte at stoppe en 21-årig mand på Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En mand i en blå Volkswagen nægtede at stoppe, da en patruljevogn fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi tirsdag eftermiddag forsøgte at vinke ham ind til siden ved Nykøbing Falster.

Det udviklede sig i stedet til en 17 minutter lang biljagt på Falster.

- Jeg kan ikke sige, hvorfor patruljen ville stoppe ham. Men i perioder kørte han over 180 kilometer i timen, siger vagtchef Ehm Christensen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Det lykkedes den unge flugtbilist under biljagten at slippe væk fra politiet.

Flugtbilisten kom på et tidspunkt hasarderet kørende ad Systoftevej og overhalende de forankørende biler ved at trække ud i modsatte vognbane, hvor han kørte i længere tid.

Smed sømmåtte ud på vejen

Men politiet havde flere patruljer ude i forbindelse med biljagten og havde strategisk smidt en sømmåtte ud på landevejen, som flugtbilisten kørte over.

- Han blev stoppet med en sømmåtte, men han fortsatte sin kørsel. Dog betydeligt langsommere, fortæller Ehm Christensen. 

Manden, der er 21 år og fra Haslev på Sydsjælland, blev anholdt klokken 17.46.
Manden, der er 21 år og fra Haslev på Sydsjælland, blev anholdt klokken 17.46.
Foto: TV ØST

Det resulterede nemlig i et punkteret fordæk. Herefter trak flugtbilisten ud i siden og forsøgte at flygte ind gennem transportcenteret Cargo Syd ved Nørre Alslev.

Fanget af politihund

Politiet løb efter manden, som de ved hjælp af en politihund fik indfanget efter cirka 200 meters løb.

Manden, der er 21 år og fra Haslev på Sydsjælland, blev anholdt klokken 17.46.

- Han er i forvejen kendt af politiet og har været eftersøgt for et færdselsuheld. Han har heller ikke noget kørekort, siger Ehm Christensen.

Den unge flugtbilist er nu i politiets varetægt og skal have taget blodprøver for at undersøge, hvorvidt han har været påvirket af alkohol eller narkotika.

Han er sigtet for at bringe andres liv og førlighed i fare. Nu skal det afgøres, om han skal fremstilles i et grundlovsforhør onsdag.