Flere millioner skattekroner: Ingeniørfirma fordobler prisen på ny boldbane

Det vil koste Guldborgsund Kommune omkring otte millioner kroner at anlægge en ny fodboldbane på Nykøbing F. Idrætspark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Først vurderede det rådgivende ingeniørfirma MOE A/S, at ville koste Guldborgsund Kommune 4,1 skattemillioner kroner at få anlagt en ny fodboldbane på Nykøbing F. Idrætspark, hvor banen er ødelagt.

Men nu viser det sig ifølge Lolland-Falsters Folketidende, at prisen for at anlægge en ny boldbane bliver omkring otte millioner kroner.

I foråret 2017 vurderede ingeniørfirmaet ellers, at der kunne laves en ny boldbane med dræn, varme og vandingsanlæg, som levede op til kravene fra DBU, for 4,1 million kroner.

- Vi har fået forkert rådgivning fra rådgivningsfirmaet, som trækker i land og præsenterer en væsentligt dyrere løsning. Det er simpelthen ikke godt nok. Jeg er i dén grad harm over, at et rådgivningsfirma giver os decideret misvisende oplysninger, siger John Brædder (Guldborgsundlisten), borgmester i Guldborgsund Kommune, til avisen.

Måtte rykke fodboldkamp

Ingeniørfirma MOE A/S er siden foråret blevet opmærksom på flere forhold, der dermed fordobler prisen for anlægningsarbejdet.

- Jeg kender ikke detaljerne i sagen, men hvis der er kritik af det, vi har lavet, ville det være naturligt, at bygherreren tog kontakt til os, så vi kunne få en dialog. Men det har der ikke været, siger Klaus Jørgensen, divisionschef i MOE A/S, til TV ØST.

Klaus Jørgensen ved heller ikke, om Guldborgsund Kommune rent faktisk har modtaget to forskellige vurderinger. Derfor vil Klaus Jørgensen på mandag tage kontakt til kommunen, så man kan få udredt sagen. 

Banens nuværende ringe stand resulterede blandt andet i tabte indtægter, fordi fodboldklubben Nykøbing FC måtte rykke en hjemmekamp til et andet stadion