Flere fattige familier får ferien betalt

Over 60 socialt udsatte børn og voksne fra Holbæk Boligselskab får denne uge deres drøm om en ferie opfyldt i Marielyst

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hele 20.000 børn og voksne kommer i år på en betalt ferie gennem Arbejdsmarkedets Feriefond. I Marielyst gælder det over 60 voksne og børn, som alle er lejere i Holbæk Boligselskab.

Fælles for dem alle er, at de er socialt udsatte med en stram økonomi, og ferieplaner er der derfor ikke råd til.  Men takket være Arbejdsmarkedets Feriefond kan flere trængte børnefamilier altså nu slappe af og nyde sommeren en uge i Marielyst.

Det er Holbæk Boligselskab, der hvert eneste år får 250.000 kroner, som de så på bedste vis uddeler til feriefornøjelser mellem de allermest trængte familier.

Betyder alt

Dorthe Jensen er en af dem, der i år har været heldig. Hun bor til daglig i Ladegårdsparken og er enlig mor samt på kontanthjælp.

- Det betyder alt, virkelig alt. For jeg havde aldrig selv kunnet give min datter sådan en ferie, fortæller hun.

Ifølge beboerrådgiver Sevda Cenikli stiger presset år for år, og der er mange beboere, der ønsker en økonomisk håndsrækning til en ferie.

- Jeg har måttet give mange afslag, for pengene er begrænsede, men stod det til mig, var alle kommet med, siger Sevda Cenikli.

Arbejdsmarkedets Feriefond sender hvert eneste år tusindvis af udsatte børn og voksne på betalt sommerferie for borgernes uafhentede feriepenge. Ifølge feriefonden begyndte det hele i 2004, hvor der blev uddelt 2,5 millioner kroner og 1.900 personer sendt på betalt ferie. I år bliver 43,7 millioner kroner uddelt.

I uge 32 sender Holbæk Boligselskab endnu et hold af sted på ferie. Til den tid skal godt 50 børn og voksne til Helsingør.