Fik sår efter badetur i Sakskøbing Havn

To drenge fik efter en badetur i Sakskøbing Havn mystiske sår på kroppen. Nu fraråder Guldborgsund Kommune al badning i havnen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan være fristende med en dukkert på en varm sommerdag, men man skal passe på, hvor man bader henne.

Steffen Thomassen og Frederik Grony bader hver sommer ved Roklubben på Sakskøbing Havn. Men i år resulterede svømmeturen i store sår på kroppen.

- Vi blev lidt chokeret og bange. Vi fik store væskende sår, som bredte sig til andre steder på kroppen, siger Frederik Grony og Steffen Thomassen.

Ifølge drengenes læge i Sakskøbing, så kan sårene sagtens stamme fra vandet i havnen.

- Jeg kan ikke udelukke, at de to patienters sår stammer bakterier i havnen, men jeg kan ikke udtale mig med sikkerhed om det. Hvis jeg ser flere tilfælde, så agter jeg at tage kontakt til embedslægen, så han kan undersøge sagen, siger Ole Olsen.

Men i Guldborgsund Kommune bliver der ikke taget badevandsprøver i havnebassinet.

- De steder, hvor vi normalt måler, det er der, hvor der er normal badestrand. Vi har derfor nu sat et skilt op i Sakskøbing Havn, hvor badning frarådes, siger Dorte Olsen, der er Natur, Miljø og Planchef i Guldborgsund Kommune.

Men det er ikke kun i Sakskøbing Havn at man bør holde sig fra vandet.

- Vi vil nærmest fraråde, at man bader i havne. Det skyldes, at der kan være farlige situationer med skibe, men der er også spildevand, der er opblandet med regnvand, der bliver ledt ud, og derfor er det ikke badevandskvalitet i de fleste havne, siger Dorte Olsen