Fejl sylter børnebidrag i fire år

Sløseri i statsforvaltning syltede fejlagtigt sag om børnebidrag i fire år. Ombudsmanden kritiserer skarpt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En sag om strid om børnebidrag har ved en grov fejl samlet støv i fire år hos Statsforvaltning Sjælland i Nykøbing Falster.

Forvaltningen står blandt andet som sagsbehandler i skilsmissesager.

Den lange sagsbehandling er dybt beklagelig, oplyser Folketingets Ombudsmand, som har henstillet til statsforvaltningen om at fremskynde sagen mest muligt.

Statsforvaltningen Sjælland har beklaget, at sagen ved en fejl er blevet henlagt.

Den stammer fra det gamle Statsamtet Roskilde, som helt tilbage i oktober 1995 afgjorde en konkret sag om børnebidrag. Afgørelsen blev året efter hjemvist til ny behandling af Familiestyrelsen.

Men intet skete.

Frem til nu er der gået over fire år, siden Familiestyrelsen hjemviste sagen, oplyser ombudsmanden i en redegørelse,

- Jeg er enig med Statsforvaltningen Sjælland i, at den skete fejlekspedition af sagen er dybt beklagelig. Det gælder ikke mindst, fordi der er tale om en sag, som, Familiestyrelsen havde bestemt, skulle genoptages, siger ombudsmanden.

Statsforvaltningen Sjælland har fastlagt, at målet for den gennemsnitlige sagsbehandlingstid i sager om børnebidrag er 9 uger, men at den realiserede behandlingstid er knap 22 uger.

Herfra er der dog langt op til fire år.

Ombudsmanden mener også, at det var beklageligt, at statsforvaltningen ikke har besvaret rykkere fra borgerens advokat. Desuden mener ombudsmanden, at statsforvaltningen burde have underrettet borgeren om, at sagen trak ud.

/ritzau/