Far tiltalt for grov incest

Her til formiddag skal en far for retten i Nykøbing Falster. Han er tiltalt for at have forgrebet sig på sin datter i mere end seks år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ved retten i Nykøbing Falster starter en sag mod en 47-årig far i dag, som ifølge anklageskriftet har forgrebet sig på sin datter i mere end seks år. Overgrebene startede, da pigen var 10 år gammel i slutningen af 2009, lyder det.

Det skriver Folketidende.

Den 47-årige mand, der er fra Gedser, skal både i retten i dag og i morgen. Retsmødet starter klokken 9.30 tirsdag og onsdag.

Politiets anklager, Emil Folker, kan ikke udtale sig om bevisførelsen inden sagen starter, men han siger, at det er en meget alvorlig sag. Ligeledes siger han, at han selvfølgelig vil justere straffen alt efter sagens udvikling, men han regner med at kræve en årelang straf.

Eskalerede overgreb

Fra 2010 til 2014 var overgrebene angiveligt eskaleret. I disse år skulle faren have tvunget sig til samleje samt foretaget andre seksuelle overgreb mod pigen under trusler. Faren skulle ifølge anklageskriftet have sagt til sin datter, at han ville begå selvmord, hvis hun ikke ville være sammen med ham, og han sagde, at han ikke kunne garantere, hvad der skete med hende, hvis hun fortalte det til nogen.

De seksuelle overgreb skulle også have fundet sted uden for hjemmet.

På stranden ved Gedesby i sommeren 2014 skulle faren have tvunget sig til samleje. Der er ydermere også en anklage om, at faren skulle have forgrebet sig på sin datter ombord på et skib ud for Gedser Fiskerihavn.

Ifølge anklageskriftet så er faren tiltalt for at have opfordret sin datter til at se porno, for at placere sexlegetøj på hendes værelse og for at have sagt, at han ønskede at have seksuelt samvær med sin datter og moren samtidig.