¨

Far ryger en måned i fængsel for vold mod sine to små piger

En 47-årig far skal en måned i fængsel og udføre 80 timers samfundstjeneste for vold mod sine to små piger, det fastslog Retten i Nykøbing Falster.

To piger på ni og tolv år har på en adresse i Algade og på Færgegårdsvej i mindst to år levet med en voldelig far.

Til sidst blev det for meget for moderen, som anmeldte manden, og ved Retten i Nykøbing Falster har han fået en fængselsdom på tre måneders fængsel.

Det skriver Sjællandske.

Den første måned skal manden i og sidde, mens de to sidste er blevet gjort betinget af, at han ikke laver noget strafbart de næste to år. Her ud over skal han udføre 80 timers samfundstjeneste, og det skal ske inden for de næste seks måneder. Gør han ikke det, ryger han ind igen.

Retten lagde vægt på, at børnenes forklaringer var troværdige

Mia Østergaard, anklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Retten lagde vægt på, at børnenes forklaringer var troværdige, fortæller Mia Østergaard, anklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Slog den mindste flere gange med flad hånd

Dommen blev ellers til på baggrund af et kludetæppe af anklager, der daterede sig helt tilbage til 2006. Men fordi børnene var så små dengang, fandt dommeren ikke, at Retten kunne være sikker på, at tingene helt var foregået sådan, og så slap den 47-årige mand for de ældste anklager.

Han blev til gengæld dømt for at have slået den mindste pige flere gange med flad hånd ved hendes fætters studenterfest.

Faren og pigen havde et skænderi, som endte med, at slagene regnede ned over pigen, som dengang var otte år. Bagefter havde hun røde mærker på kinden og et plettet ry, for hendes veninder så på.

Gav dem begge en flad hånd på siden af hovedet

Da familien flyttede ind i et hus på Færgegårdsvej, fik den store pige en flad hånd i ansigtet. Det skete, fordi hun stod på hovedet inde i stuen.

En anden gang blev begge pigerne kaldt til orden på mandens kontante facon, da han i bilen på vej hjem fra København gav dem begge en flad hånd på siden af hovedet. Han blev også dømt for at knalde en flad hånd i ansigtet på den mindste under en rejse til Bali i Indonesien.

En anklage for at have hevet den store i håret og slået hende i baghovedet umiddelbart før jul sidste år, slap han dog for.

Lå i skilsmisseforhandlinger

Til gengæld fandt retten det bevist, at han atter havde slået den lille med flad hånd så sent som i februar i år, dagen efter hendes fødselsdag.

Forældrene lå i skilsmisseforhandlinger, da manden en dag i februar forløb sig og tog kvælertag med begge hænder på sin 48-årige hustru. Det blev han også dømt for.

Kvinden anmeldte ham for de nævnte voldstilfælde, men til trods for det har det nu fraskilte par børnene en uge af gangen efter den såkaldte 7-7-ordning.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App