Far erkender sig delvis skyldig i incest-sag

En far er tiltalt for at have forgrebet sig på sin datter i mere end seks år. Ved Retten i Nykøbing Falster erkendte han sig ifølge anklageren delvis skyldig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En en 47-årig far var i dag for Retten i Nykøbing Falster, hvor han står tiltalt for at have forgrebet sig på sin datter i mere end seks år. Faderen erkendte sig ifølge anklageren delvist skyldig.

Det er ifølge anklager Emil Folker kommet frem, at datteren har været ude for et årelangt misbrug. Det begyndte ved tvungen masturbation og eskalerede senere i vaginalt og analt samleje frem til slutningen af 2014.

Datteren var 10 år, da den første episode angiveligt fandt sted i slutningen af 2009.  

Far: Vi var lige gode om det

Når den 47-årige far i dag erkendte sig delvis skyldig, skyldes det ifølge anklageren, at faderen indrømmede at have haft samleje med datteren omkring 15 gange.

De cirka 15 episoder skulle dog ifølge den tiltalte far først være fundet sted efter, at datteren var fyldt 12. Han fortalte desuden, at perioden, hvor episoderne skulle være fundet sted, ikke drejer sig om cirka seks år. Det drejer sig derimod om en kortere periode.

Ifølge anklageren skulle faderen desuden have sagt i retten:

- Vi var lige gode om det.

Ingen bemærkede noget

Hverken datterens mor eller mormor bemærkede ifølge anklageren noget usædvanligt i den periode, hvor episoderne mellem datteren og faderen skulle være fundet sted.

Mormoren fortalte dog ifølge anklageren, at datteren og faderen skulle ”have haft et ekstra kærligt forhold”.

Optog ham på bånd

Datteren har ifølge anklageren optaget sin far erkende nogle af overgrebene på en lydfil, der bliver afspillet for dommeren ved Retten i Nykøbing i Falster i morgen onsdag.

Der er ikke andre tekniske eller lægelige undersøgelser som bevismateriale.   

Eskalerede overgreb

Faderen skulle ifølge anklageskriftet have sagt til sin datter, at han ville begå selvmord, hvis hun ikke ville være sammen med ham, og han sagde, at han ikke kunne garantere, hvad der skete med hende, hvis hun fortalte det til nogen.

De seksuelle overgreb skulle også have fundet sted uden for hjemmet.

På stranden ved Gedesby i sommeren 2014 skulle faderen have tvunget sig til samleje. Der er ydermere også en anklage om, at faderen skulle have forgrebet sig på sin datter ombord på et skib ud for Gedser Fiskerihavn.

Ifølge anklageskriftet er han tiltalt for at have opfordret sin datter til at se porno, for at placere sexlegetøj på hendes værelse og for at have sagt, at han ønskede at have seksuelt samvær med sin datter og moren samtidig.

Forsvarer Ellen Bredal Nielsen ønsker ikke at udtale sig om sagen, ligesom hun heller ikke ønsker at fortælle, hvordan hendes klient forholder sig til sigtelserne.

Der ventes at falde dom i sagen i morgen onsdag omkring klokken 12.00.