Fantastiske fællesskaber: Højt humør i Idestrup trods nederlag

Det blev ikke Idestrup, der løb med titlen som landets mest fantastiske fællesskab. Alligevel skulle man på finaleaftenen lede længe efter en skuffet mine i den lille by.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdag aften blev der fundet en vinder i konkurrencen 'Fantastiske Fællesskaber', og det blev idrætsklubben Tune IF, der løb med den fornemme hæder og præmiesummen på 100.000 kroner.

Men i Idestrup var der ingen sure miner at spore, selvom det ikke blev dem, der løb med sejren.

- Det er jo ærgerligt. Men jeg ved, at vi bliver ved, og vi skal nok holde sammen alligevel. Det havde været rart med de 100.000 kroner, men det skal nok gå alligevel i Idestrup.

Sådan lød det umiddelbart efter kåringen fra Grete Weye Herskind, der sammen med omkring 50 andre så finaleshowet live i fjernsynet på den lokale Café Pitstop - en restaurant, ungdomsklub og hotelvirksomhed, der er skabt ved hjælp af hårdt arbejde fra Idestrup og Omegns Lokalråd.

Der var ellers lagt op til lidt af en fest i Idestrup. TV ØST talte med flere af de lokale, kort inden aftenens finaleshow gik i gang.

Et fællesskab der gør en forskel

I Idestrup er det ikke kun de voksne, der bakker op om fællesskabet. Derfor var det heller ikke kun voksne, der spændt fulgte det store finaleshow. Også 13-årige Mikkel Brandstrup så showet på Café Pitstop sammen med sine forældre.

Og selv om en sejr havde lunet, så fyldte stoltheden mere end skuffelsen. 

- Jeg synes bare, det er fedt, at vi fik vist vores fællesskab her i Idestrup med Café Pitstop og vores ungdomsklub, forklarede han, da afgørelsen var faldet. 

Mikkel Brandstrup og forældrene var mest af alt stolte af, at Idestrup er blevet sat på landkortet.
Mikkel Brandstrup og forældrene var mest af alt stolte af, at Idestrup er blevet sat på landkortet. Foto: Emilie Grav - TV ØST

Da Idestrup og Omegns lokalråd renoverede et hus centralt i byen og dannede rammerne for Café Pitstop, sikrede rådet nemlig også ungdomsklubben nogle gode og moderne lokale. 

- Jeg synes, det er fedt, at vi har et sted at mødes i stedet for at skulle tage ind til nogle af de store byer som fx Nykøbing Falster. Det er fedt, at vi er en masse, der kan hænge ud og være sammen på samme tid, lød det fra teenageren.

I samme ombæring garantede han, at fællesskabet i byen ikke ophører, bare fordi konkurrencen nu er slut. 

Champagne til hjemturen

25 lokale repræsentanter havde taget turen til Helsingør, hvor det store finaleshow lørdag aften blev afholdt.

Inden afgang fortalte Louise Flørning, der er formand for Idestrup og Omegns lokalråd til TV ØST, at hun glædede sig til at fejre sejren med resten af byen hjemme på Falster i løbet af aftenen og natten.

Men selvom det som bekendt ikke blev til en sejr, gik hun og resten af lokalrådet ikke en kedelig bustur i møde, forsikrede hun:

- Vi er bare så glade for at have været med. Det har været sådan en fest, og nu skal vi drikke champagne hele vejen hjem i bussen, forklarede hun fra finaleshowet i Helsingør.

Da Idestrup blev vinderen i TV ØST's sendeområde, vandt byen 50.000 kroner, som siden bl.a. er blevet brugt til at udvikle en hjemmeside, til at renovere Café Pitstop og til at give ungdomsklubben et økonomisk boost.

Her kan du se, hvad der gjorde Idestrup til den regionale vinder af 'Fantastiske Fællesskaber'.