Fantasi og virkelighed udfordres i ny udstilling

Museum Lolland-Falster tvinger de besøgende til at være kritiske med deres nye udstilling 'På grænsen af virkeligheden', som er åbnet i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Feer, varulve, en gnom og noget så eksotisk som et skovbarn med en gevækst på kraniet.

Det er bare nogle af de ting, man kan opleve på Museum Lolland-Falsters nye udstilling 'På grænsen af virkeligheden'.

Ifølge idémanden til udstillingen, museumsmedarbejder Leif Plith Lauritsen, har alle udstillede genstande tilhørt en rigmand og globetrotter ved navn Cornelius S. C. Rödder, som angiveligt har rejst hele verden rundt og samlet de mest fantastiske ting ind.

- Det er hans verden, hans lejlighed og hans mørke tanker, vi har genskabt, siger Leif Plith Lauritsen.

Fantasi eller virkelighed?

Spørgsmålet er dog, om Cornelius nogensinde har eksisteret, eller om han er et fantasifoster skabt til lejligheden.

Hvis man spørger museumsmedarbejderen, kan udstillingens navn give svaret på det spørgsmål. "På grænsen af virkeligheden" hedder den.

- Vores ønske med udstillingen er at få folk til at forholde sig kritisk til, hvad der er sandt eller falsk, hvad vi tror på, og hvad vi ikke tror på, siger Leif Plith Lauritsen. 

- Den mere mørke og uhyggelige del af samlingen får os til at spørge: Kan det nu være sandt? Og hvad hvis det var sandt? 

Fundet i et hemmeligt rum?

I en pressemeddelelse om udstillingen skriver Museum Lolland-Falster, at udstillingens genstande er blevet fundet i et hidtil ukendt rum på museet. 

Men helt i tråd med udstillingens pointe, er det meningen, at man som besøgende skal stille sig kritisk over for denne historie. 

Udstillingsgenstandene kommer i virkeligheden fra museets egen samling.

Artiklen er rettet
Det er tidligere fremgået af denne artikel, at der er tale om en udstilling, der kan ses i efterårsferien 2017. Museet oplyser, at der er tale om en permanent udstilling.