Fans samler ind: Vil genskabe kendt bygning fra Olsen Banden

Olsen Bandens Fanklub har startet et stort byggeprojekt i Gedser, hvor de vil genskabe den sidste del af ”Det Gule Palæ”.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den gule bygning med det store kontroltårn er ikonisk, og spillede en stor rolle i én af de mest kendte Olsen Banden film: Olsen Banden på sporet fra 1975.

Den gule bygning blev i sommeren 2016 reddet fra nedrivning og flyttet til Gedser – men en lav sidebygning var i så dårlig stand, at den måtte rives ned.

Det vil de mange fans af filmserien dog nu ændre på. De vil genopføre den lave sidebygning i sammenhæng med kontroltårnet det Gule Palæ ved den nye placering i Gedser.

Artiklen fortsætter under billedet

Sådan så kontroltårnet ud i gamle dage, da det stadig havde den lave tilbygning, som Olsen Banden-fans nu vil genopbygge.
Sådan så kontroltårnet ud i gamle dage, da det stadig havde den lave tilbygning, som Olsen Banden-fans nu vil genopbygge. Foto: Erik V. Pedersen

 - Der er ingen tvivl om, at bygningen vil have en enorm praktisk betydning for Gedser Remisse. De besøgende vil i bygningen blandt andet få gavn af blandt andet WC, garrobe og cafe, siger Rune Holm Clausen, der er formand for Olsen Banden Fanklub.

Læs også
Ikonisk Olsen Banden-palæ er på vej til Gedser
Læs også
Ikonisk Olsen Banden-palæ er på vej til Gedser

Publikum strømmer til

Antallet af besøgende på Gedser Remisse ventes i år at passere 10.000 – og det er især tyske turister, der er med til at løfte attraktionen.

Mens den oprindelige flytning især var betalt af A.P. Møller & Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond Til Almene Formaal, så er det meningen, at det nye byggeri skal betales af danske og tyske Olsen Banden Fans. Indtil videre er der indsamlet 30.000 kroner til den nye bygning.

Artiklen fortsætter under billedet

Rune Holm Clausen foran Det Gule Palæ i Gedser
Rune Holm Clausen foran Det Gule Palæ i Gedser Foto: Olsen Banden Fanklub

Målet er, at den bevaringsværdige bygning kommer til at stå som dengang, den fungerede som kontroltårn for togene ind og ud af Københavns Hovedbanegård.

Du kan læse mere om projektet og også støtte det økonomisk på fanklubbens hjemmeside.

Fakta

Olsen Banden på Sporet fra 1975 var den syvende Olsen Bande film, og har ifølge flere fansider siden været anset for en af de bedste Olsen Banden Film.

Se klip fra Olsen Banden på sporet her: