Fangeflugt: Tre personer i grundlovsforhør

Politiet har anholdt tre personer efter en fangeflugt fra Nykøbing Falster, der foregik onsdag. De tre er torsdag formiddag i grundlovsforhør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag formiddag fremstilles tre personer i grundlovsforhør, som alle er sigtet for at være involverede i onsdagens dramatiske fangeflugt.

Der var massivt politiopbud i og omkring retten, hvor grundlovsforhøret begyndte klokken 10.15.

De tre mænd på 32, 26 og 23 år er torsdag i grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing Falster. Det er to mænd af udenlandsk herrekomst og en dansk mand. 

De er alle tre sigtede for i alt fem forhold: For tyveri af en nummerplade, våbenbesiddelse og trusler med pistol og CS gaspatron, trusler samt vold af særlig rå karakter.

Sigtelsen er ens for alle tre. Alle tre nægter sig skyldig. De tre mænd blev varetægtsfængslet i fire uger.

Mindst én på fri fod

I retten kom det frem, at det var en kvindelig og to mandlige fængselsbetjente, som havde den 32-årige fange i deres varetægt onsdag morgen, hvor fangen blev befriet. Det skete under trussel med skydevåben fra flere gerningsmænd ved Nykøbing Falster Sygehus, hvor han var i kortvarig behandling.

Gerningsmændene kørte af sted i en grå Mercedes med den befriede mand mod Farø, hvor bilen blev parkeret og forladt. Det lykkedes kort efter politiet at anholde en mand, som mistænkes for at have været med til befrielsesaktionen. Der er tale om en 26-årig mand, som er sigtet for at have medvirket til en fangeflugt.

Politiet iværksatte en stor politiaktion og afspærrede Sydmotorvejen henover Farøbroerne i to timer.

Senere på aftenen omkring klokken 22.00 lykkedes det politiet at finde og anholde den flygtede fange i København. Politiets efterforskning førte frem til en bil, som med hjælp fra Københavns Politi blev standset, og føreren – en 23-årig mand – blev anholdt klokken 21.58 og sigtet for at have medvirket til fangeflugten.

Grundlovsforhøret foregik bag lukkede døre af hensyn til politiets igangværende efterforskning, og fordi der forsat er mindst én person på fri fod.