Fandt højeksplosivt sprængstof hos 27-årig mand på Falster: I næste uge falder dommen

I november sidste år fandt politiet højeksplosivt sprængstof hos en 27-årig mand. Manden bliver i næste uge fremstillet for et nævneting i Nykøbing Falster Ret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet havde fået et tip om, at en 27-årig mand fra Falster lå inde med ulovlige våben. Derfor rykkede de ud på mandens adresse sidste år den 3. november.

Da de ankom til hans adresse, fandt de dog hurtigt ud af, at det var nødvendigt at tilkalde Forsvarets bombeeksperter.

I den 27-årig mands hjem fandt politiet 897 gram sortkuld, kemikalier og svovlsyre, der var beregnet til at fremstille 70-140 gram af det højeksplosive militære sprængstof RDX.

I næste uge stilles manden for et nævneting i Nykøbing Falster Ret, hvor anklagemyndigheden kræver en straf på mere end fire års fængsel.

Det skriver Ekstra Bladet.

Politiet fandt forskellige kemikalier og flere våben

Hos den 27-årige fandt politiet fem forskellige slags kemikalier, der anvendes til at fremstille RDX sprængstof.

RDX blev udviklet under anden verdenskrig og indgår om hovedbestanddel i moderne plastiske sprængstoffer som C-4 og Semtex, der er berygtet for anvendelse i terroraktioner verden over.

På mandens adresse fandt politiet også en kaliber 5.56 riffel. Det viste sig, at han via Det Internationale Postcenter i Københavns Lufthav havde forsøgt at indføre seks ulovlige våbendele, så riflen kunne ombygges til at skyde fuldautomatisk.

Våbendelene var blevet tilbageholdt af SKAT i postcenteret. Men i mandens hjem fandt politiet andre våbendele, som piber, en lyddæmper og andre dele, der kan bruges til at bygge fuldautomatiske våben.

Den 27-årig mand nægter sig skyldig i tiltalen for besiddelse af våben og eksplosivstoffer under særligt skærpende omstændigheder.