Familie lettet: Nu kom Erik på plejehjem

En 83-årig mand med KOL blev nægtet en plejehjemsplads i Gulborgsund Kommune. Men i dag kunne Erik Madsen endelig flytte ind på et plejehjem - i Rødovre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag var en glædens dag for tidligere landmand Erik Madsen fra Nørre Alslev. I formiddags kunne han endelig flytte ind på et plejehjem, sådan som han har ønsket det i mere end et halvt år.

 - Han har fået det bedste væresle på hele plejehjemmet. Han var helt rørt, da vi kom derind, fortæller Erik Madsens datter, Ina Skytte.

 

Erik Madsen er hårdt ramt af både KOL, astma og svækket syn, og efter talrige indlæggelser på sygehus føler han sig ikke længere tryg ved at bo alene. Alligevel er han gang på gang blevet nægtet en plejehjemsplads af Guldborgsund Kommune, som ikke mener, at han er syg nok til at få tildelt en plejehjemsplads.

 - Det er jo en helt vanvittig vurdering. Han kan knapt nok se eller høre, så han kan jo ikke selv gøre noget, hvis han pludselig ikke kan trække vejret, siger Ina Skytte, som til sidst så sig nødsaget til at flytte faren ind i hendes eget hjem.

 

Ny vurdering gav plads - i Rødovre

Efter at TV2 Øst satte fokus på Erik Madsens situation, bad Guldborgsund Kommune om en vurdering fra Rødovre Kommune. Her var de ikke i tvivl om, at Erik Madsen skulle have en plads på plejehjem hurtigst muligt. Og i dag kunne han så endelig træde ind på sit nye værelse på Dorthe Mariehjemmet i Rødovre.

 - Det er endt så lykkeligt som det overhovedet kunne, siger Ina Skytte, som bor blot 10 minutters kørsel fra plejehjemmet. Både hun og hendes far er begejstrede over stedets facliteter og personale. Og frem for alt er de glade for, at Erik Madsen igen kan føle sig tryg i sit hjem.

 - Det er så dejligt at vide, at han er i trygge hænder. Det er dét, han har drømt om hele tiden, siger Ina Skytte.