Familie kørt på sygehuset efter brand

Fem beboere blev kørt på sygehuset efter brand torsdag aften i det centrale Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag aften kort før klokken 19.00 modtog Lolland-Falster Brandvæsen meldingen om brand i en tørretumbler i et udhus ved en rækkehusbebyggelse på Tietgensvej i det centrale Nykøbing Falster.

quote Der var ret meget slukningsarbejde

Ruben Salqvist, indsatsleder ved Lolland-Falster Brandvæsen

- Vi var hurtigt fremme og fik skåret ilden af, så den ikke fik fat i selve beboelsesejendommen. Men alt inventar og oplag er brændt der, siger Ruben Salqvist, indsatsleder ved Lolland-Falster Brandvæsen.

Der er tale om to ejendomme med i alt fire lejemål, som i baghaven har et skur med fire rum med vaskemaskine og tørretumbler til hvert lejemål. En af disse tørretumblere var brudt i brand, og ilden spredte sig til resten af udhuset.

03NYK_Fem personer kørt på sygehuset efter brand i tørretumbler.023
Foto: Claus Hansen - Folketidende-Gruppen.

I alt 12 brandfolk og tre biler har været af sted, oplyser indsatslederen.

Efterslukningen tog lang tid

Fem personer kørt på sygehuset til kontrol for røgforgiftning, som følge af branden. Der er tale om to voksne og tre børn.

- De havde været i nærheden af røgen. Det er den familie, hvis tørretumbler der brød i brand, som er kørt til kontrol for røgforgiftning. Formentlig har de forsøgt at redde noget ud, siden de fik så meget røg, siger indsatslederen og tilføjer:

03NYK_Fem personer kørt på sygehuset efter brand i tørretumbler.021
Foto: Claus Hansen - Folketidende-Gruppen.

- Der var ret meget slukningsarbejde. Efterslukningen tog lang tid, fordi der var så meget oplag i bygningen. Vi er kørt derudefra ved 21.30 tiden. Og nu har skadestedsservice overtaget.

Vedkommende, der anmeldte branden, har ifølge indsatslederen fortalt, at strøm gik i deres lejlighed. Han gik først rundt for at finde ud af, hvor det kunne være galt, og så kom han i tanke om tørretumbleren, som han kom ud og så stod overtændt.

- Politiet ville ikke foretage undersøgelser. Man er ret sikre på, det er tørre tumbleren, der er årsag til branden, siger Ruben Salqvist.

Fredag morgen oplyser vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at man endnu ikke har undersøgt sagen nærmere.