Nu rykker Falsters fodboldflagskib ned i 2. division: - Vi står ikke og tuder og jamrer

Hvidovre reddede sig ved egen kraft med en udesejr i Næstved. Dermed ryger Nykøbing FC ned i 2. division.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Superligafodbold i 2022. Sådan lød visionen for ambitiøse Nykøbing FC før sæsonstarten i den næstbedste fodboldrække sidste sommer.

Men sæsonen har formet sig som en stor skuffelse for fusionsklubben, der må konstatere, at den står på 2. division efter sommerferien.

Et 0-2-nederlag på hjemmebane til Vendsyssel søndag eftermiddag fuldendte tristessen på Falster. Men selv med en sejr var fusionsklubbens kranke skæbne beseglet.

For samtidig vandt Hvidovre 2-0 i Næstved, så klubben fra den københavnske vestegn reddede sig ved egen kraft.

Det betyder, at både op- og nedrykning er afgjort før sidste spillerunde i næste weekend.

Havde et par store chancer

Nykøbing FC følger efter rivalen Næstved og FC Roskilde ned på tredje hylde i fodboldhierarkiet, mens Vejle rykker op i Superligaen.

Falstringerne tilspillede sig ellers et par store chancer i første halvleg, men måtte alligevel gå til pause et mål bagud.

Vendsyssels Lasse Steffensen headede kraftfuldt et hjørnespark i kassen et par minutter inde i halvlegens tillægstid.

Midt i anden halvleg fordoblede Christoffer Boateng gæsteføringen, da han afsluttede et kontraangreb.

Kulminationen på rærlige måneder

Nederlaget og nedrykningen er kulminationen på nogle rærlige måneder for Nykøbing, der ikke er kommet op i omdrejninger efter den ufrivillige coronaafbrydelse.

quote Det er vi ærgerlige over og kede af, men vi står ikke tyder og jamrer

Axel Castenschiold, direktør, Nykøbing FC

Det er blot blevet til én sejr i 12 kampe, siden fodbolden blev genoptaget sidst i maj. Kampen mod Vendsyssel markerede femte nederlag på stribe for træner Claus Jensen og hans tropper.

Ambitionen om superligafodbold på Falster i 2022 kan i teorien stadig føres ud i livet. Men projektet skal genstartes i 2. division, og nu kræver det oprykning to sæsoner i træk.

Direktør ærgrer sig

Axel Castenschiold, direktør i Nykøbing FC, sagde efter kampen til TV2 ØST, at nedrykningen ikke ændrer ved de fremtidsudsigter, som klubben har stillet frem for sig.

Ærgrer sig over nedrykningen, men ser også muligheder i forhold til den strategi, klubben har, for ungt, lokal talentudvikling. 
Ærgrer sig over nedrykningen, men ser også muligheder i forhold til den strategi, klubben har, for ungt, lokal talentudvikling.  Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

- Jeg er superærgerlig over, at det nu er en kendsgerning, at vi rykker i 2. division. Det er vi ærgerlige over og kede af, men vi står ikke og tuder og jamrer. Vi ser fremad, og det ændrer ikke ved vores projekt, som er fasttømret om at bygge en fodboldklub her i Nykøbing med basis i den talentmasse hernede, siger han og tilføjer:

- Tværtimod giver det måske mulighed for nogle unge til at komme mere i spil på et tidligere tidspunkt.

Håber på snarlig oprykning

På lægterne var stemningen trykket efter kampen.

quote Vi vil stå der hele vejen

Nicklas Holm, Nordkurven

Nicklas Holm fra Nykøbing Falster har sammen med resten af fantruppen stået last og brast med Nykøbing FC gennem hele sæsonen og dagens kamp.

- Vi har det lidt blandet. Vi er triste, men også forberedte på, det ville ske på en måde, fordi chancerne var så små – og Nykøbing har spillet deres chancer væk.

Han forsikrer, fanklubben Nordkurven vil stå bag "Bjørnene" også i 2. division.

- Vi er nok den mest inkarnerede fanklub, du finder på sydhavsøerne. Og så rykker vi forhåbentligt op igen med det samme. Vi vil stå der hele vejen.

Nicklas Holm fra Nykøbing Falster har sammen med resten af fantruppen stået last og brast med Nykøbing FC.
Nicklas Holm fra Nykøbing Falster har sammen med resten af fantruppen stået last og brast med Nykøbing FC. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST