Falster-rockere truede vidne i retssag

Vidne i retsag i Næstved før ikke tage hjem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg vil ikke gerne.

Det var det første, et vidne i en omfattende retssag mod tre Bandidos-rockere fredag sagde, da han trådte ind i retslokalet i Næstved for at afgive forklaring.

Den midaldrende mand fortalte, at han har følt sig presset til at møde op, fordi han har fået at vide, at han har pligt til at vidne.

10 tilfælde af afpresning skal retten tage stilling til under den langvarige sag, der er afsat i alt 17 dage til. Udover afpresning handler det 21 siders anklageskrift blandt andet om vold, ulovlig tvang og salg af amfetamin.

Flere personer på især Falster skulle være blevet afpresset af de tre tiltalte, der er henholdsvis 51, 27 og 23 år.

Truede mange

Ifølge anklageskriftet var truslen om vold et gennemgående træk. "Næste gang du bliver set, så er det på sygehus med dig," stod der i en sms, som blev sendt til et af ofrene.

Det skulle ikke kun have været tomme trusler. To af de tiltalte skulle blandt andet være taget hjem til et af ofrene, som fik to knytnæveslag i ansigtet. Det fik ham til at betale 14.000 kroner.

Den midaldrende mand, der fredag vidnede i retten, havde en gæld på 30.000 kroner, som stammede fra hashhandel. Gennem længere tid skulle han være blevet afpresset af den 23-årige.

- Han har truet med at rive mit hoved af og knuse mit hoved og alt muligt, fortalte vidnet.

Tæskehold på vej

Da han endelig fik betalt, fik han at vide, at der var kommet en dummebøde på 10.000 kroner oveni. Efter længere tids afpresning blev han i et anonymt opkald informeret om, at der var et tæskehold på vej. Det fik ham til at gå til politiet.

Siden har han fået truende anonyme opkald og besked på, at det er bedst, at han ikke vender hjem.

Også en anden mand vidnede fredag. Han mente dog ikke selv, at han havde været offer for afpresning. Han skyldte 50.000 kroner og forklarede fredag, at han frivilligt havde valgt at afgive sin restaurant til den 23-årige for at betale gælden. Ifølge manden kunne restauranten alligevel ikke sælges.

De tiltalte nægter sig alle skyldige. Der ventes dom i september.

/ritzau/