Faldskærmsudspringer sov fra rekord

De skulle have været 60, men kun 59 faldskærmsudspringere kom i luften, da gruppen lørdag morgen ville sætte ny Danmarksrekord i formation i luften over Lolland. En sov nemlig over sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er formentligt en, der skylder en ordentlig omgang kvajebajere, efter at han lørdag morgen sov over sig.

Klokken 8.28 satte 59 faldskærmsudspringere ny Danmarksrekord i formation, da de sprang ud fra tre fly i 5,7 kilometers højde og fandt hinanden i luften over Lolland-Falster Airport. Den tidligere rekord var på 55 udspringere, så rekorden er i hus, men der var alligevel noget magisk over tallet 60.

- Vores formand fylder 60 i år, så det var jo også derfor, det var lidt sjovt at være 60, siger Tim Brostrøm fra Faldskærmsklubben.

Dyr dyr brøler

Hvorfor den sidste udspringer sov over sig, må kun guderne vide, siger Tim Brostrøm, men mon ikke der skal en omgang kvajebajere til for at råde bod på den bommert?

- Det er ikke nok. Jeg ved ikke, hvordan han vil rette op den brøler, men det bliver rigtigt dyrt, siger Tim Brostrøm, der trods syvsoveren er meget glad.

- Vi ville selvfølgelig gerne have været 60, men nu er rekorden slået med 59 personer, og vi er stadig meget glade og i fuld gang med at fejre det, siger han.

Selv om han ikke kom med i luften, er Thomas Thorndahl glad for, at de andre udspringere klarede rekordforsøget. Det var ham, der snuede og altså endte med at misse springet.

- Jeg var ikke helt frisk om morgenen og tænke, at jeg ikke behøvede at stå så tidligt op, når jeg bare lige skulle ned og give besked. Men så endte jeg med at sove over mig og blev ringet op to minutter efter, vi skulle have mødtes, siger han.

Forberedt på kommentarer og kvajebajere

Thomas Thorndahl fortæller, at han ikke var frisk nok til at tage med op i flyet og springe ud, så selv om han kunne være nået frem til de andre, havde han ikke taget med op alligevel. Nu ved han godt, at der formentligt vanker ham nogle kække kommentarer.

- Jeg har ikke været så meget på pladsen i dag, fordi jeg har været inde og købe ekstra tøj og noget medicin til halsen, men jeg er sikker på, jeg nok skal høre for det, når jeg kommer, siger Thorndahl, som også allerede har affundet sig med, at det kan koste en omgang.

- I faldskærmsverdenen benytter vi enhver undskyldning for at give en omgang, så det kommer jeg nok til her. Jeg vil da heller ikke protestere, hvis de siger, jeg skal give en runde, siger han.

Lørdag aften fejrer udspringerne, at det lykkes at slå Danmarksrekorden.

Se Mads N. Olsens flotte video af udspringet her: