Falck lukker regional vagtcentral - 32 medarbejdere mister deres job

Som et led i en større spareplan i Falck bliver vagtcentralen i Nykøbing Falster nedlagt. Det koster 32 medarbejdere jobbet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Falcks vagtcentral i Nykøbing Falster bliver nedlagt i oktober. Det koster de 32 medarbejdere på stationen deres job.

Beslutningen er et led i en større spareplan i Falck-koncernen, hvor 450 medarbejdere bliver sagt op - heraf skal de 300 findes i Danmark.

quote De gør det pivgodt. Det er virkelig en enhed, der står sammen

Kaspar Bach Habersaat, kommunikationsdirektør, Falck

Som et led i spareplanen har Falck besluttet at skære den ene af to vagtcentraler, der håndterer autohjælp og sygetransport.  Og det går ud over Nykøbing Falster-afdelingen, selv om stedet og medarbejderne får stor ros.

- De gør det pivgodt. Det er virkelig en enhed, der står sammen. De har klaret tingene dygtigt og med højt humør, siger Kaspar Bach Habersaat, der er kommunikationsdirektør i Falck.

Bliver tilbudt job i Vejle

Den store vagtcentral med mere end 100 medarbejdere i Vejle kører videre, og bliver udvidet med 15 arbejdspladser. De fyrede medarbejdere i Nykøbing Falster bliver tilbudt at følge med, hvis det kan lade sig gøre.

- Vi håber, at nogen har lyst til at tage imod det tilbud. Vi har stor interesse i, at nogen har lyst til at flytte med, siger Kaspar Bach Habersaat.

- Men vi har selvfølgelig også forståelse for, at det er en stor og svær beslutning, hvis man har familie og børn, der skal flytte så langt, siger han.

Coronakrisen spiller en lille rolle i Falcks beslutning om at skære ned. Der har været mindre at lave i de foregående måneder, men hovedårsagen er opbremsningen i dansk økonomi, der skaber mindre aktivitet i Falck. 

- Vi ser ind i en fremtid, hvor vi forventer, at der skal køre lidt færre sygetransporter, end i dag siger Kaspar Bach Habersaat. Derfor skærer vi ned nu.

Falck har omkring 30.000 medarbejdere ansat i hele verden.