Fagforbund: Vi troede, fabrikken overlevede

Lukningen af cigarfabrikken i Nykøbing Falster med knap 100 ansatte overrasker medarbejdernes fagforbund negativt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er en sort dag for de knap 100 ansatte på cigarfabrikken i Nykøbing Falster, som Scandinavian Tobacco Group torsdag har indstillet til lukning.

For Henrik Tonnesen, afdelingsformand fra medarbejdernes fagforbund, Fødevareforbundet NNF, kommer beslutningen helt uventet efter, der ifølge ham er brugt mange penge på at beholde arbejdspladser på fabrikken.

- Jeg er meget, meget negativt overrasket og ked af det. Vi troede fabrikken overlevede eftersom Scandinavian Tobacco Group sidste år investerede i fabrikken ved at installere nye maskiner i forbindelse med det nye tobaksdirektiv, siger Henrik Tonnesen til Fødevareforbundet NNFs hjemmeside.

quote Jeg er meget, meget negativt overrasket og ked af det

Henrik Tonnesen, afdelingsformand fra medarbejdernes fagforbund, Fødevareforbundet NNF

Afdelingsformanden kan ikke forstå logikken, når virksomheden melder ud, at man fremrykker en investeringsplan, når man det seneste år har lavet en større nedskæringsrunde på samme fabrik og samtidig investeret i nye maskiner på stedet.

Svære jobudsigter for ufaglærte

Endnu værre er det ifølge Henrik Tonnesen, at de berørte medarbejdere bor i et område, hvor ledigheden i forvejen er blandt de højeste i landet.

Her er en af udfordringerne ved lukningen i Nykøbing Falster, at arbejdspladsen har mange ufaglærte medarbejdere, som har været der i en årrække.

quote Jeg mødte en 48-årig medarbejder, der havde været der i 28 år. Det hun kan, det er at lave cigarer og betjene de her specielle maskiner, som nu forsvinder. Hun skal nu starte forfra

Henrik Tonnesen, afdelingsformand fra medarbejdernes fagforbund, Fødevareforbundet NNF

- Jeg mødte for eksempel en 48-årig medarbejder sidste år, der havde været der i 28 år. Det hun kan, det er at lave cigarer og betjene de her specielle maskiner, som nu forsvinder. Hun skal nu starte forfra, siger Henrik Tonnesen.

Fødevareforbundet NNF vil stå klar med råd og vejledning til de berørte medarbejdere i deres kommende jobjagt eller planer om at begynde på en ny uddannelse.