Færre kontanthjælpsansøgere flytter til Falster

Guldborgsund Kommune har oplevet et fald i antallet af ansøgere om kontant- eller uddannelseshjælp, der er tilflyttere fra andre kommuner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det begynder at lysne for Guldborgsund Kommune.

For selvom kommunen hvert år ifølge borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten) bruger mindst 20 millioner kroner på tilflyttede borgere på offentlig forsørgelse, så er antallet kontant- eller uddannelseshjælp, der er tilflyttere fra andre kommuner, nu faldet.

quote Det er dejligt, når et politisk fokus giver så konkrete resultater

Ole K. Larsen (V), formand for Beskæftigelsesudvalget i Guldborgsund Kommune

Ifølge formanden for Beskæftigelsesudvalget i Guldborgsund Kommune, Ole K. Larsen (V), skyldes udviklingen, at der har været fornyet fokus på gruppen af tilflyttere.

- Center for arbejdsmarked har løbende fulgt udviklingen i tilflytningen, og i efteråret 2018 blev det politisk besluttet, at sætte ind med en særlig indsats over for tilflyttere på kontanthjælp, hvor de hurtigst muligt, efter at de har søgt kontanthjælp, får et beskæftigelsestilbud i form af et nyttejob, siger han i en pressemeddelelse.

140527_jobcenter_skilt.jpg
Læs også
Se din kommune: Færre på kontanthjælp over det seneste år
140527_jobcenter_skilt.jpg
Læs også
Se din kommune: Færre på kontanthjælp over det seneste år

- Det betyder, at de hurtigere bliver en del af arbejdsfællesskabet og derved hurtigere bliver integreret i lokalmiljøet. Vi forventer samtidig, at indsatsen giver færre af de tilflyttere, som ikke er motiveret for job eller uddannelse, hvilket vi nu kan begynde at se effekten af, tilføjer formanden.

- Det er dejligt

Helt konkret er antallet af tilflyttede ansøgere faldet fra 74 i første kvartal 2018 til 50 i første kvartal 2019. Det vil sige et fald på 24 ansøgere. Det totale antal af ansøgere til kontant- eller uddannelseshjælp i Guldborgsund Kommune er faldet med 31, så faldet i tilflyttere står for langt størstedelen af udviklingen.

- Det er dejligt, når et politisk fokus giver så konkrete resultater, som vi kan se her. Det er en positiv udvikling, fordi vi naturligvis ønsker, at tilflyttere på offentlig forsørgelse kommer i job eller uddannelse, siger Ole K. Larsen.

Generelt bliver der fortsat færre personer på overførselsindkomst i Danmark.

140527_jobcenter_skilt.jpg
Læs også
Flertal gør det dyrere at omgå reglerne for kontanthjælp
140527_jobcenter_skilt.jpg
Læs også
Flertal gør det dyrere at omgå reglerne for kontanthjælp

Ifølge Danmarks Statistik er antallet af offentligt forsørgede i alderen 16-64 år faldet med 24.000 fra 2017 til 2018, hvis man ser bort fra antallet af SU-modtagere.

Dermed var der i gennemsnit 702.600 offentligt forsørgede 16-64-årige, eksklusive SU-modtagere i 2018, hvilket er det laveste niveau i statistikkens 12-årige historie. Samtidig faldt antallet af SU-modtagere med 1.800 til 323.300 i 2018. Tallene i denne offentliggørelse er omregnet til fuldtidsmodtagere.


Nyhedsoverblik