Fængslet for drab

Manden, der natten til Store Bededag blev anholdt og sigtet for drabet på en 70-årig mand fra Sakskøbing, er efter grundlovsforhør i aftes blevet varetægtsfængslet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter et grundlovsforhør i Retten i Nykøbing er en 52-årige mand fra Østlolland varetægtsfængslet. Han er sigtet for at have dræbt den 70-årige Flemming Niels Håkonssøn i hans hus på Rykkerupvej ved Sakskøbing.

Foreløbigt er manden fængslet i små fire uger, men han nægter sig skyldig, oplyser vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Den 52-årige mand er fængslet til 25. maj, og kendelsen er ikke kæret, siger Søren Ravn-Nielsen til Ritzau.

Flemming Niels Håkonssøn blev torsdag formiddag fundet død i sit hus af en besøgende, og politiets undersøgelser viste, at han var blevet dræbt. Sigtelsen i grundlovsforhøret afslørede, at den 70-årige døde efter stump vold og kvælning.

Yderligere oplysninger som motivet til drabet er politiet sparsomme med, da sagen kører for lukkede døre, og hverken undersøgelserne på stedet eller obduktion af Håkonssøn er afsluttet endnu. Drabstidspunktet kan dog fastslås til at være i perioden mellem onsdag aften og torsdag morgen.
/ritzau/