Fængselsstraf til 69-årig for bedrageri

Retten i Nykøbing Falster har fredag idømt en 69-årig mand fra Lolland 1 år og 3 måneders fængsel for bedrageri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 69-årig mand fra Øster-Ulslev på Lolland blev fredag i Retten i Nykøbing idømt fængsel i 1 år og 3 måneder for bedrageri. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Læs også: Sigtet for bedrageri for 160.000 kroner

Den 69-årige blev anholdt 12. februar i år og blev samme dag varetægtsfængslet for bedrageri. Politiets efterforskning har omfattet 8 tilfælde af bedrageri, hvor den 69-årige har fået forskellige firmaer til at levere varer for knap 200.000 kroner – og 2 tilfælde, hvor han forsøgte at få leveret varer til en værdi af mere end 300.000 kroner.

Dom er markant signal

Under fredagens retsmøde erkendte han sig skyldig i alle 10 forhold. Ved dommen lagde retten lagt vægt på, at han 2 gange tidligere – senest i 2011 – er straffet med længere fængselsdomme for kriminalitet af samme type. Den 69-årige blev varetægtsfængslet efter retsmødet, og indtil dommen kan fuldbyrdes.

Han valgte at udbede sig betænkningstid i forhold til, om dommen skal ankes, men han kærede på stedet kendelsen om fortsat varetægtsfængsling til landsretten.

Læs også: Advarer mod omstridt forretningsmand

Ifølge pressemeddelelsen er anklagemyndigheden tilfreds med rettens afgørelse.

-  Med denne dom er der sendt et markant signal om, at denne form for bedrageri er uacceptabel. Dommen er vigtig, da den er med til at værne om den tillid, der gerne skal være mellem køber og sælger,udtaler anklagerfuldmægtig Daniel Dokkedahl.