¨

Fabriksdirektør for sukkerfabrik: Det er dybt beklageligt

01:08

På sukkerfabrikken Nordic Sugar er fabriksdirektøren Jesper Jeppesen meget ærgerlig over sodudslippet, og han beklager, at det er sket.

På sukkerfabrikken Nordic Sugar er fabriksdirektøren meget ærgerlig over sodudslippet, og han beklager, at det er sket. Foto: René Holm

På sukkerfabrikken Nordic Sugar er fabriksdirektøren Jesper Jeppesen meget ærgerlig over sodudslippet, og han beklager, at det er sket. Foto: René Holm

1 af 3

Fabriksdirektøren for sukkerfabrik beklager det sodudslip, som onsdag var skyld i, at tre skoleelever fik sod på sig i Nykøbing Falster.

Onsdag formiddag var sukkerfabrikken Nordic Sugar i Nykøbing Falster skyld i et udslip af ætsende sod, som faldt ned fra himlen. Det blev elever fra Østre Skole blandt andet berørt af, da de fik soden på sig.

Ifølge fabriksdirektøren hos Nordic Sugar, Jesper Jeppesen, var udslippet forårsaget af en fejl i en testning af fabrikkens udstyr.

- Det var et uheld som opstod i forbindelse med, at vi testede vores store ventilatorer, som vi bruger til at brænde olie af i kedlerne. Det har gjort at der har løsnet sig noget sod fra skorstenen, som så er faldet ned fra himlen over den næmeste skole. Det er dybt beklageligt, siger Jesper Jeppesen.

Tre elever fra Østre Skole er blevet sendt til kontrol til sygehuset, fordi de havde fået irriteret hud på grund af soden. Resten af eleverne har fået besked på, at de skal skifte tøj og tage et bad. På den måde undgår man problemer med soden.

Vil undersøge sagen nærmere

Ifølge Jesper Jeppesen har fabrikken før oplevet problemer med sodudslip, hvis der for eksempel har været strømudfald. Og han ærgrer sig meget over, at en fejl på fabrikken endnu en gang er skyld i et sodudslip. 

- Jeg beklager dybt, de gener vi har forvoldt de elever og voksne ved dette uheld. Det skal vi forhindre i fremtiden, siger Jesper Jeppesen.

Sukkerfabrikken vil nu undersøge, hvad der er sket, og hvorfor fejlen er opstået, så man kan undgå lignende situationer i fremtiden.  

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App