¨

EU-støtte til gamle traktorer

Foto: TV ØST

Så er der penge i gammelt skrot.

Lad være med at skrotte din nedslidte traktor - den kan nemlig være guld værd. EU har på tre år støttet arrangementer med gamle traktorer for over 300.000 kroner. Det skriver Ekstra Bladet tirsdag.

Pengene kommer fra en ordning, der har til formål at fremme udviklingen i landdistrikterne, og det mener EU åbenbart, man kan opnå ved at smide skattekroner efter gammel skrot.

Danmarks Traktormuseum i Eskilstrup på Falster har på den bekostning modtaget 189.735 kroner til et projekt, hvor man ved hjælp af plancher og foto fortæller historierne bag museets over 200 traktorer og motorer.

EU var også klar til at bruge 558.250 kroner på at etablere et museum for veterantraktorer i Sønderjylland, men det projekt kuldsejlede, da ansøgerne ikke kunne skaffe den nødvendige medfinansiering.

Det kunne landmand Henrik Nielsen fra Glud ved Horsens til gengæld godt. Han modtog i 2006 117.000 fra EU til at afholde de såkaldte Fergusondage for fans af den gamle berømte traktor.

- Jeg havde da ikke regnet med at få de penge, men det blev nogle fantastiske dage, hvor traktor-entusiaster kom valfartende, fortæller Henrik Nielsen til Ekstra Bladet.EU-politikerne fra regeringspartierne på Christianborg mener, det er helt forkert at bruge EU's udviklingmidler på traktor-museer:

- Der er masser af andre fornuftige ting, der kan trænge mere end traktormuseer eller skibakker. Det kan bare ikke passe. Jeg har da heller ikke indtryk af, at EU svømmer i penge. De her ordninger skal laves om, siger de Konservatives Helle Sjelle til Ekstra Bladet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App