Et lille plaster på såret: Lokale samler penge ind til fugleven

Henrik Hansen fra Sakskøbing har fået stjålet over 50 fugle fra sin voliere. Nu samler en række borgere penge ind til ham på Facebook.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Henrik Hansen fra Sakskøbing fik sig lidt af et chok, da han tirsdag opdagede, at der havde været ubudne gæster i hans fuglevoliere, Piphansens småfugleplejehjem.

Ukendte tyve havde stjålet over 50 kanariefugle, undulater og særlige vagtler fra volieren med i alt over 300 fugle. Samtidig var flere fugleunger døde, fordi de ikke kunne klare sig uden varmen fra deres mor.

quote Jeg ved godt, vi ikke kan erstatte de fugle, han har mistet, men det kan være en hjælp fremadrettet

Peter Folmann på Facebook

Tyvene stjal fugle for flere tusinde kroner, og derfor har en gruppe lokale nu sat en indsamling i gang til fordel for Henrik Hansen og hans småfugleplejehjem.

Indsamlingen foregår på Facebook. 

- Efter at Henrik Hansen har fået stjålet over 50 fugle til en værdi af 7000 kroner, håber jeg, at vi kunne støtte ham. Jeg ved godt, vi ikke kan erstatte de fugle, han har mistet, men det kan være en hjælp fremadrettet, skriver Peter Folmann, der står som ophavsmand til indsamlingen. 

Sådan her ser indsamlingen på Facebook ud.
Sådan her ser indsamlingen på Facebook ud.

58 har doneret

Målet er at samle de i alt 7.000 kroner, som Henrik Hansen vurderer er værdien af de fugle, han har mistet. Og på bare en enkelt dag er der allerede kommet 4.800 kroner hjem.

Der er i alt 58 fuglevenner, der har doneret til indsamlingen indtil videre, og mange af dem har også skrevet små hilsner.

- Et lille plaster på såret, skriver Louise Mortensen blandt andet.

- Støtter gerne til glæde for Henrik og alle de besøgende, supplerer Helle Nielsen.

Tror fuglene er røget til udlandet

Henrik Hansen har nemlig mange besøgende, som kan få lov at se de mange fugle ganske gratis.

- Jeg har mange besøgende. Det er både familier, plejehjem og vuggestuer, der kommer for at kigge på fuglene. De kommer og spiser deres medbragte mad, og så får vi en snak, fortalte han TV ØST i går og tilføjede.

- Jeg vil jo gerne kunne glæde andre ved at invitere dem ind og se fuglene, og så får jeg også nogle at snakke med.

Her kom Henrik Hansen også med en bøn til dem, der måske kan have set tyven.

- Hvis man har set eller hørt noget i området, eller man måske bliver opmærksom på nogen der lige pludselig har mange fugle, så må man endelig sige til. Men jeg tror nu, de er røget til udlandet.