Erhvervslivet på Lolland-Falster: Nu får vi noget tilbage

Lolland og Falster har begge fået del i flere af de statslige arbejdspladser, der flytter fra hovedstadsområdet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

180 arbejdspladser er nu på vej til Lolland og Falster. Det står klart, efter regeringen har fremlagt hele planen for udflytning af statslige arbejdspladser fra København.

Meldingen om arbejdspladser bringer glæde på borgmesterkontorerne i begge kommuner på Sydhavsøerne. Og også hos erhvervslivet repræsentanter er det en væsentlig nyhed.

- Det er vi selvfølgelig rigtig glade for. Det betyder rigtig meget for vores område. Nye arbejdspladser giver forhåbentlig nye borgere. Og nye borgere giver skatteindtægter, som igen giver mere velfærd, siger administrerende direktør fra Business Lolland-Falster, Mikkel Wesselhoff.

- Vi får noget igen

Direktøren fortæller dog, at han ikke nødvendigvis betragter arbejdspladserne som ”nye”. Han oplever mere, at øerne nu får noget igen.

- Det er klart, at igennem de forskellige centraliseringer, der har været tidligere, så føler vi mere, at vi får nogle arbejdspladser tilbage, end at vi får nogle nye, siger Mikkel Wesselhoff, som også glæder sig over den type medarbejdere, der er på vej.

- Det er medarbejdere, der har et vist uddannelsesniveau, og det skaber noget dynamik, at vi både har ufaglærte og faglært arbejdskraft, mener han.

Om medarbejderne fra de udflyttede arbejdspladser flytter med, pendler eller vælger at sige op, vil tiden vise.

Mikkel Wesselhoff håber dog, at området vil kunne lokke både nye tilflyttere og deres ægtefæller til.

- Det at flytte er en stor beslutning. Man har typisk et hus, der skal sælges. Eller en lejlighed. Man har mange ting der skal fungere. Men vi synes jo selv at vi har nogle fantastiske rammer at tilbyde.