¨

Enigt byråd tager første spæde skridt til stort solcelleprojekt

Arkivfoto. Foto: Thomas Nielsen - TV ØST

Byrådet i Gulborgsund Kommune har her til aften besluttet at gå videre med planerne om i alt seks store solcelleanlæg.

Seks nye solcelleanlæg er nu et skridt tættere på at blive til virkelighed i Guldborgsund Kommune.

Efter en usædvanlig kort debat, vedtog et enigt byråd torsdag aften de to ting, der var på dagsordenen omkring solcelleanlæggene - nemlig de generelle principper for at opstille solcelleanlæg og igangsættelsen med opførelsen af de nye solcelleanlæg.

Vi har virkelig taget hensyn til borgerne, og samtidig vil vi rigtig gerne grøn energi

Peter Bring-Andersen, Teknik-, Miljø- og Ejendomsudvalget, Guldborgsund Kommune

- Det er jeg rigtig glad for. Jeg er rigtig glad for, det gik glat igennem, men det er også et godt og gennemarbejdet projekt, vi har lavet, så jeg tror, det var årsagen til, det gik så let. Vi har virkelig taget hensyn til borgerne, og samtidig vil vi rigtig gerne grøn energi, så vi skal jo starte et sted, siger Peter Bring-Andersen, der er formand for Teknik-, Miljø- og Ejendomsudvalget i Guldborgsund Kommune.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: TV2 ØST

Hvis alle seks projekter bliver realiseret, vil de kunne producere strøm nok til at dække det årlige forbrug i 127.000 husstande. Det svarer altså til en tredjedel af alle husstande i hele Region Sjælland.

Solceller fordeles på Lolland og Falster

Planen er, at solcellerne skal placeres på i alt godt 800 hektar fordelt ved Vålse, Stangerup og Bøtø på Falster, mens der på Lolland er ansøgninger om at etablere solcelleparker ved Grænge, Radsted og ved Berritzgaard Gods.

Vi har lagt nogle principper ind, som vi altid kan sige fra på.

Peter Bring-Andersen, Teknik-, Miljø- og Ejendomsudvalget, Guldborgsund Kommune

- Jeg er ikke i tvivl om, der vil komme en opposition imod planerne, men nu prøver vi det af. Jeg synes, vi har lyttet til borgerne, plus vi udpeger nogle områder, hvor vi vil lave det på dårlig landbrugsjord, så vi har lagt nogle principper ind, som vi altid kan sige fra på. Men jeg er fortrøstningsfuld, for vi skal igennem med noget grøn energi, siger Peter Bring-Andersen.

Artiklen fortsætter under grafikken.

Der er lige nu planer om seks projekter. Foto: Grafik: Nick Abildgaard - TV2 ØST

Inden planerne skal ud i en fire ugers høringsperiode, skal de enkelte projekter rettes til efter kommunens nye placeringsprincipper. På baggrund af høringen udarbejder administrationen lokalplan og kommuneplantillæg, der efterfølgende skal i otte ugers høring.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App