Endnu en brand i nat: 240 bigballer i flammer

Natten til lørdag er der endnu engang gået ild i et større parti halmballer på Falster. Ifølge politiet er der tale om en påsat brand, som mistænkeligt meget ligner en serie af andre brande i området henover sommeren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag kort efter midnat måtte både politi og brandvæsen rykke ud til endnu en brand i nogle halmballer.

Denne gang gik det ud over omkring 240 bigballer ved en ejendom på Skjoldemosevej 12 i Nørre Alslev og ifølge politiet er der med al sandsynlighed tale om en brand, der er påsat og som ligner en række andre brande på Lolland og Falster henover sommeren.

- Det er samme procedure som ved de andre gange, og vi kan ikke gøre meget ved branden, andet end at kontrollere det hele brænder ordentligt ud. Mandskabet har været på stedet det meste af natten, fortæller vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Ole Hald.

Siden juli har både Lolland og Falster været ramt af en stribe en halmbrande, som alle virker mistænkeligt meget til at være påsat. Med branden i nat er politiet nu oppe på 13 sager i alt, hvor et stort parti halmballer pludselig bliver sat i brand.

- Branden her kommer til at ligge i bunken sammen med de øvrige sager og så håber vi ellers bare, at kurven snart knækker, siger Ole Hald.

Nattens brand lå omkring 50 meter fra nogle togskinner og politiet måtte derfor melde om branden til DSB og fortælle at alting var under kontrol, oplyser politiet. Politiet skal nu undersøge gerningsstedet nærmere, eksempelvis for brandbare væsker.