¨

Elever ville have glade lærere: Nu er de sat på gaden

00:51

Elever fra Sakskøbing Skole demonstrerer torsdag foran skolen for at gøre opmærksom på dalende kvalitet i undervisningen samt lærernes dårlige arbejdsvilkår

Demonstrerende elever Sakskøbing Skole er blevet bedt om at forlade skolens område. De ville gøre opmærksom på dalende kvalitet i undervisningen.

- Vi vil have glade lærere.

Sådan råber eleverne torsdag i kor foran Sakskøbing Skole.

Her deltager 7., 8., og 9., klasserne i en demonstration for at gøre opmærksom på lærernes dårlige vilkår.

- Vi er utilfredse med kvaliteten af vores undervisning, det kan mærkes mega tydeligt, at kvaliteten daler. Der har været for mange kommunale besparelser, der er gået ud over skoleområdet, og det betyder, at vores lærere skal løbe dobbelt så hurtigt. Det er simpelthen ikke acceptabelt, siger elevrådsformand Sasha Rasmussen.

Smidt ud fra skolens område

Det var egentlig planen, at demonstrationen skulle have fundet sted på skolens område. Elevrådet havde forberedt aktiviteter for indskolingseleverne, og der var blev søgt om sponsorater fra lokale butikker i form af frugt og juice. Men de demonstrerende er blevet bortvist fra skolens område mens de aktionerer.

- Vi er lidt ligeglade, hvor vi skal være. Jeg forstår ikke, hvorfor vi skal være uvenner over det her, det er for at hjælpe, vi gør det - for at skabe opmærksomhed på et problem, og det er for at hjælpe vores lærere, siger Sasha Rasmussen.

Lærere har fået mundkurv på

Det er elevrådet på skolen, som har arrangeret demonstrationen. De mener, at det er vigtigt at få sat fokus på lærernes arbejdsvilkår.

- Vi bliver nødt til at snakke for vores lærere, de må ikke selv, hvis de siger noget, vil deres job komme i fare. Så de eneste der kan gøre noget er forældre og elever. Så derfor bliver vi nødt til at tage kampen op nu, også selv om vores ledelse siger os imod, siger Sasha Rasmussen.

TV ØST har flere gange talt med skolens ledelse om demonstrationen, men de har ikke ønsket at udtale sig i sagen.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App