Elever lærer at undgå seksuelle krænkelser

I dag blev elever fra Sundskole i Nykøbing Falster undervist i, hvordan de skal undgå seksuelle krænkelser. Projektet var arrangeret af Danmarks Idræts Forbund og er et led mod seksuelle overgreb i idrætten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

"Jeg vågner midt om natten ved, at min kasselærer gnider mig i skridtet"

Ordene var lidt af et tabu for mange af eleverne på Sundskolen. De kom fra Niels Isaksen, der som barn blev udsat for seksuelle overgreb fra sin klasselærer og håndboldtræner. Hans foredrag var en del af et landsdækkende undervisningsprojekt, der er arrangeret af Danmarks Idræts Forbund.

- Det er et spørgsmål om at hjælpe og få fjernet tabuet omkring seksuelle overgreb og sætte fokus på, at det foregår, siger Niels Isaksen.

Undervisningen handler om seksuelle krænkelser og er for elever i 7., 8. og 9. klasse på 25 udvalgte folkeskoler. Eleverne lærer, hvad de skal gøre, hvis de oplever seksuelle krænkelser.

- Vi har 4-6 sager årligt, hvor trænere inden for idrætten dømmes for overgreb mod børn i idrætsforeningerne, nogle af dem er alvorlige sager. Derfor har vi arbejdet med det her emne, og derfor går vi ind i den her kampagne, siger Jan Darfelt, der er konsulent i Danmarks Idræts Forbund.

Eleverne så historien om Niels Isaksen på film og kunne bagefter stille ham spørgsmål.

- Hvis man skal hjælpe nogle af sine venner, eller hvis det sker for en selv, så kan man hjælpe med det, som de har fortalt os, siger Henriette Holm, der går i 8.a på Sundskolen.