¨

Elever evakueret fra skole

Foto: TV ØST

Flere folkeskoleelever blev i dag evakueret fra Sundskolen, fordi der gik ild i et ventilationsanlæg.

Undervisningen i 8.D på Sundskolen i Guldborgsund blev i dag afbrudt. I stedet for kølig luft, blæste der pludselig røg og flammer ud af klimaanlægget i klasselokalet.

- Det gik meget stærkt. Det er jo klart, når den blæser luft ind hele tiden deroppe fra. Det er jo det, klimaanlægget er beregnet til. Pludselig begyndte den så at puste røg ud, siger Ole Pedersen, der er lærer i 8.D på Sundskolen.

En håndværker var i gang med at arbejde på taget af bygningen. Gnister fra et svejseapparat fløj ned i klimaanlægget og antændte filtrene. Ole Pedersen handlede resolut.

- Jeg tænkte med det samme, at eleverne skulle væk herfra. Jeg skyndte mig at genne dem ud af klasselokalet og sige til elever i lokalerne i nærheden, at de skulle skynde sig ud i skolegården, siger Ole Pedersen.

Efterfølgende ringede han 112.

Guldborgsund Redningsberedskab fik hurtigt ilden under kontrol. Imens fortsatte klassen undervisningen - dog i et andet lokale. Skolen forventer, at Sundskolen igen kan tage klasseværelset i brug fra på mandag. Der skulle de værste sod- og røgskader være blevet fjernet.

01:18 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App