¨

Elever chokerede efter busulykke

Foto: TV ØST

Mandag eftermiddag forulykkede 47 elever og 3 lærere i en busulykke på Sydmotorvejen. Bussen endte i grøften sammen med en lastbil og en varevogn, men ingen kom alvorligt til skade. I dag har eleverne bearbejdet chokket med hjælp fra psykologer.

Eleverne fra uddannelsescenter CELF i Nykøbing Falster havde mandag været på skoleudflugt til Fødevaremesse i Bella Centret, da en af deres busser pludselig kørte galt.

- Det hele gik så langsomt og alligevel så hurtigt. Og pludselig er vi i grøften. Så sidder jeg bare og tænker; det kan ikke passe, fortæller Nanna Breinvad, som var en af eleverne på den forulykkede bus.

16 elever og to lærer blev taget med til skadestuen på Nykøbing Falster Sygehus, men de slap alle med overfladiske skrammer. Tirsdag blev den sidste elev udskrevet efter observation for hjernerystelse.

Umiddelbart efter ulykken fik flere elever akut psykologhjælp, men flere havde svært ved at komme sig over chokket. I dag har skolen droppet den almindelige undervisning og i stedet brugt tid på at snakke ud om oplevelsen med hjælp fra to psykologer. Nanna Breinvad har det dog fint dagen derpå, selvom tankerne bliver ved med at rumstere i baghovedet.

- Man skal jo ikke tænke på, hvad der kunne være sket. Man skal bare tænke, at det var godt, der ikke skete mere, siger hun.

Ifølge indsatslederen på stedet skete ulykken i forbindelse med at en varevogn forsøgte at overhale indenom via nødsporet. Men Sydjælland og Lolland-Falsters Politi vil ikke sige noget om årsagen til ulykken, før alle undersøgelser er færdiggjorte.

- Vi ved at der befandt sig en lastbil ude i anden vognbane og en bus med cirka 50 personer i første vognbane. Og så er der en varebil inde i nødsporet. Men hvorfor den varebil befandt sig der, kan vi kun gisne om. Det har vi ikke styr på endnu, og det skal vi bruge noget tid på at finde ud af, siger Leder af Vagtcentret hos Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi Peter Modin.

Der kan gå flere måneder før undersøgelsen omkring årsagen til ulykken ligger klar.

02:16 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App