Elever bygger huse i skoletiden

Projektet Tiny House giver femteklasser mulighed for at bygge miniaturehuse i skoletiden, så de kan få erfaring med geometri og inspiration til uddannelsesvalg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tirsdag blev skoleskemaet på Østerbroskolen i Nykøbing Falster skubbet til side til fordel for træ, søm og hamre.

Da en hel årgang femteklasser skulle bygge deres første hus – dog i miniatureversion.

Ela Kucukyav (til højre) glædede sig over at opleve en anderledes skoledag.
Ela Kucukyav (til højre) glædede sig over at opleve en anderledes skoledag. Foto: Trine Ølgaard Muf - TV2 ØST

Det var en velkommen udfordring for femteklasseelev Ela Kucukyav.

- Det er sjovt at prøve noget nyt i stedet for en normal skoledag, siger hun.

Projektet var skabt af uddannelsesinstitutionen CELF.

- Selve projektet hedder Tiny House. Det er for elever, der går i 5. klasse. De skal bygge et lille hus i størrelsesforholdet 1:10 og indrette det, fortæller projektansvarlig ved CELF Nykøbing Falster Lena Pind

Projektansvarlig ved CELF Nykøbing Falster Lena Pind håber på, at uddannelsesinstitutionen kan tiltrække nye elever til.
Projektansvarlig ved CELF Nykøbing Falster Lena Pind håber på, at uddannelsesinstitutionen kan tiltrække nye elever til. Foto: Trine Ølgaard Muf - TV2 ØST

Formålet med initiativet er at lære eleverne om geometri og målestoksforhold. Derudover skal det også inspirere eleverne til deres senere uddannelsesvalg.

- Det er selvfølgelig også et håb, at nogle af dem kunne have lyst til at gå her, men det er ikke det overordnede mål. Det er, at de bliver skarpere på, hvad de kunne tænke sig at blive, siger Lena Pind fra CELF.

Eleverne har blandt andet bygget deres huse ud af træ og søm.
Eleverne har blandt andet bygget deres huse ud af træ og søm. Foto: Trine Ølgaard Muf - TV2 ØST

Tiny houses giver erfaring

Det er ikke første gang CELF inviterer elever fra Guldborgssund Kommune til byggedag. De sidste fem år har uddannelsesinstitutionen og kommunen samarbejdet om forskellige læringsaktiviteter for elever i grundskolen.

Anders Badike Larsen er underviser på Østerbroskolen i Nykøbing Falster og har været med til byggedag flere gange.
Anders Badike Larsen er underviser på Østerbroskolen i Nykøbing Falster og har været med til byggedag flere gange. Foto: Trine Ølgaard Muf - TV2 ØST

På Østerbroskolen i Nykøbing Falster har eleverne glædet sig til at skulle afsted til byggedag, fortæller underviser Anders Badike Larsen. Han har allerede erfaring med de såkaldte ‘tiny houses’.

- Jeg har været med i nogle år, og det er altid en stor dag for de fleste at komme ud og se, hvilken uddannelsesinstitution CELF er, og hvad man laver her, siger han og fortsætter:

- Det er altid spændende at komme ud af huset, prøve noget praktisk og få 'hands on' erfaring. Det er meget vigtigt, siger han.

Eleven Aura Olsen har bygget en lille sofa til sit 'tiny house'.
Eleven Aura Olsen har bygget en lille sofa til sit 'tiny house'. Foto: Trine Ølgaard Muf - TV2 ØST

For at forberede sig har klasserne lavet plantegninger i undervisningen inden arrangementet. Derudover har de bygget deres egne små møbler på forhånd.

- Jeg har bygget en sofa, et fjernsyn og et sengebord. Jeg synes, byggedagen er fed. Det er en god mulighed for et indblik i nogle ting, man kan arbejde med, fortæller elev Aura Olsen fra Nysted Skole i Nysted.  


Nyhedsoverblik