Elefantoverhalinger skaber vrede (Video)

Lastbiler, der overhaler hinanden på motorvejen, kan være til stor gene for bilisterne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er drønirriterende at ende bag en såkaldt elefantoverhaling.
De fleste bilister har prøvet det, for problemet er bogstavelig talt svært at komme uden om.

- Jeg oplever det næsten hver dag på motorvejen, at de ligger og stopper den øvrige trafik, fortæller Lars Bjerregaard fra Nakskov, der ofte kører langt omkring på vejene.

Som regel opstår propperne, når lastbilerne ligger side om side og begge kører lige omkring deres maxhastighed på 90 kilometer i timen. Faktisk må lastbiler kun må køre 80 i timen på motorvej, men det er få, der overholder det.

- Det er helt normalt. Det er der rigtig mange, der gør, fortæller vognmand Flemming Werner Jensen, der er direktør for vognmandsfirmaet Sax-Trans i Sakskøbing.

Politiet er klar over problemet. Alligevel vanker der ingen bøder for de ti kilometer ekstra på motorvejene:

- Nu er ti kilometer ikke så meget ekstra, så det vælger vi ikke at gøre noget ved, fortæller John Pedersen, der er leder for færdselsafdelingen i Sydsjællands og Lolland-Falsters politi.

Vognmandsfirmaet Sax-trans vil gerne være med til at sætte en stopper for elefantpropperne. Derfor har de sat fartbegrænsere i alle deres lastbiler, så de maksimalt kan køre 85 km./t. Løsningen vil dog have den stik modsatte effekt end ønsket, mener politiet:

- Hvis der er ét firma, der så ligger og kører 85 kilometer i timen, hvor de andre kører 90, så vil der jo kun komme flere overhalinger ud af det, konkluderer John Pedersen.

John Pedersen har ikke noget konkret bud på en løsning, andet end at vognmændene generelt skal blive bedre til at diskutere gode kørevaner med deres chauffører.

[video:video_mangler:090826_elefantoverhalinger.flv]